• Ramjar Latifi, skoleringsansvarlig i Ullensaker AUF.

Når vi ser at ensomhet og psykiske lidelser blir mer og mer utbredt er det kommunens ansvar å legge til rette for gode, trygge arenaer der ungdom kan møtes. Løsningen er et nytt ungdomshus i sentrum av Jessheim!

Alle skal med!

FrP og Høyre må forstå at ikke alle barn ønsker å sparke ball eller danse ballett.

Et trygt og godt oppvekstmiljø er et samfunn der det finnes varierte tilbud for barna og unge som foretrekker sosialt samvær framfor, også uten svette fotballsokker og trange tights.

For barna som vil unngå de hvite trange tightsene og de ille luktende sokkene, så er det godt med arenaer hvor man kan sette seg ned. Kanskje ta seg et eller to glass med cola eller ta frem biljardkølla å starte det sosiale med gjengen.

Slåsskamper og «senterloking»

Såkalt «senterloking» og arrangerte slåsskamper har vært og kommer til å være et stort problem dersom kommunen ikke ønsker å slå klubba i bordet.

«Selg rus med oss, og tjen kjappe penger» er realiteten i flere ungdomsmiljøer. I Ullensaker har det den siste tiden både vært arrangerte slåsskamper og barn med kniv helt ned i 13 års alderen. Dette kan ikke aksepteres og nå må FrP og Høyre åpne øynene og se realiteten i flere miljøer i Ullensaker.

Ensomhet og psykiske lidelser

40 prosent av ungdom i Norge har ingen å være sammen med på fritiden. De føler seg ensomme og ensomhet er ikke bare forferdelig for den som opplever det. Det kan kobles direkte opp mot flere psykiske lidelser som angst og depresjon. Ved å tilby et sted hvor ungdom kan møtes, henge og spille FIFA sammen, bidrar man til at ungdom har et sted å gå til og slipper å føle seg ensomme.

Ungdomshus - et steg videre

Et nytt ungdomshus hvor ungdom fra hele kommunen kan være, vil være en del av løsningen av det økende problemet med at ungdommen i Ullensaker i stor grad kun henger på kjøpesenteret, noe som fører til dårlige uvaner. Et ungdomshus i sentrum av Jessheim, ledet av gode miljøarbeidere vil være et skritt i riktig retning for å sikre barn og unge en trygg og god oppvekst i Ullensaker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.