Det er mye vi ikke vet om fremtiden, men vi vet at Norge trenger flere dyktige fagarbeidere i årene fremover.

For første gang på mange år velger like mange ungdommer yrkesfag som studiespesialisering. Det er bra for Norge!

En yrkesutdanning er like viktig som en universitetsutdanning og et fagbrev er like viktig som en mastergrad. Regjeringen har utpekt 2018 til yrkesfagenes år. Vi skal heie frem de ungdommene som velger seg en yrkesfaglig utdanning.

Det har skjedd mye på feltet de siste par årene. Vi har økt lærlingtilskuddet, vi fornyer yrkesfagene og skal sikre mer spesialisering tidligere og vi har sammen med arbeidslivet synliggjort mulighetene som ligger der. Jeg tror dette bidrar til at flere ungdommer får øynene opp for hva de ulike studieretningene gir og gjør gode og opplyste utdanningsvalg.

Det er ikke sånn lenger at du lukker noen dører når du velger yrkesfag. Snarere tvert imot. Med yrkesfag følger et hav av muligheter. Du kan gå rett ut i et yrke hvor det er stort behov for kvalifisert arbeidskraft hvis du ønsker det. Du kan bygge ut utdanningen din videre senere hvis du ønsker det. Hvis du har lyst til å starte din egen bedrift så har du også gode muligheter for det.

Selv om de aller fleste har fått tilbud om skoleplass i videregående opplæring nå, er det en del som står på venteliste. Jeg vil råde alle til å ikke gi opp. Det er bare førsteinntaket som er ferdig, det kommer flere muligheter. Hold kontakten med fylkeskommunen. Forhåpentligvis er det enda flere som får oppfylt drømmen om en yrkesfaglig utdanning når skolen starter til høsten. Norge trenger dere. Dyktige fagarbeidere er avgjørende for å sikre et bærekraftig velferdssamfunn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.