Han ble seinere filosof og forfatter, og i 1986 fikk han Nobels fredspris. «Likegyldighet er menneskets verste fiende» er et kjent sitat fra Wiesel. Det ligger nær å tro at bakgrunnen for denne uttalelsen er at Holocaust ble mulig på grunn av mange menneskers likegyldighet.

Ikke alle som er «hjemmesittere», er likegyldige. Noen lar være å stemme fordi de har blitt skuffet over det partiet der de mener å høre hjemme, noen fordi de mener at de kan for lite om politikk, og det finnes andre forståelige grunner. Men likevel er det nok mange som lar likegyldigheten ta overhånd og lar være å stemme.

I vår tid er det er det mange mennesker i mange land som føler seg fremmedgjort og satt utenfor samfunnet. Diskriminering og ulik fordeling skaper motsetninger og konflikter og gir grunnlag for at det dannes ytterliggående partier og grupper som bruker vold og terror. Dette er eller kan bli en trussel mot demokrati og rettssikkerhet slik nazismen ble det i mellomkrigstida.

Til tross for at det er mange som ikke stemmer, er det få i Norge som aktivt mener og hevder at demokrati og rettssikkerhet ikke betyr noe for dem. Jubileumskomiteen for grunnlovsårsjubileet i Ullensaker oppfordrer alle til å bruke stemmeretten, uten aktive borgere kan demokratiet forvitre. Derfor: Vær ikke likegyldig, ta samfunnsansvar og bruk stemmeretten!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.