En beskjeden budsjettjustering på rundt to prosent vil kunne erstatte innføring av eiendomsskatten.

Alle partier er enige om at det skal nedsettes et økonomiutvalg for å se hva som kan innspares av kommunale driftsutgifter, effektivisering og rimeligere løsninger som hva gjelder investeringer. Vel og bra. Men Eidsvoll Arbeiderparti har hittil avvist alle forslag som er fremkommet og bebuder at eiendomsskatten er helt nødvendig. Dette før utvalget har begynt å arbeide. Eidsvoll Arbeiderparti vil innføre eiendomsskatt åkkesom.

Eiendomsskatten betyr ikke tre til fire tusen per år slik noen hevder. Når den etter noen år er kommet i sju promille, vil de fleste husstander får en ekstra skatt på nærmere 20.000 kroner i per år. For minstepensjonister vil det snart være 10 prosent av pensjonen. Oppå dette kommer kommunale avgifter som allerede er høge og vil øke i årene som kommer. Det samme kan sikkert også sies om unge i etableringsfasen med store huslån og kanskje også studielån.

For dem med høge inntekter betyr dette kanskje ikke all verden, men for dem lave inntekter og/eller store låneutgifter, vil det medføre store vansker.

Det kan fremstå som et paradoks at det er Fremskrittspartiet og høgresiden som nå ivaretar disse gruppenes interesser og Eidsvoll Arbeiderparti som påfører de samme gruppene store økonomiske problemer.

Det er nok noe velgerne vil huske ved neste kommunevalg om snaut to år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.