Og det var på tide. Første gang vi fortalte om det planlagte redesignet av papiravisen var rundt nyttår. Den gang trodde vi at dette skulle være på plass samtidig med at vi lanserte «nye» eub.no. Det viste seg imidlertid underveis at å gjøre to så store endringer parallelt, var vel ambisiøst, og uten å trette dere ut med utgreiinger om utfordringer og lange kvelder, hopper vi elegant bukk over dette og sier nok en gang: Velkommen til «nye» EUB.

Vi skriver bevisst «nye», for mye er også som før. Noen elementer har vi flyttet rundt på, andre ting er tilnærmet som før. Og selv om vi nå tror at vi har funnet en god mal, vil vi ikke garantere at det ikke blir enkelte justeringer framover etter hvert som vi får erfaringer og tilbakemeldinger. Ikke minst er vi nysgjerrige på hva dere lesere mener.

Endringene som skiller dagens avis fra den som lå i de tusen postkasser torsdag, er først og fremst visuelle. Noen er veldig merkbare, andre er mer subtile. Med litt ujevnt mellomrom de siste årene har vi flikket på utseendet, men hvis det vi fram til nå har gjort med papiravisen kan sammenlignes med å male noen vegger, har vi nå gjennomført en storrenovering, hvor vi har revet ned veggene mellom stue og kjøkken for å lage en åpen løsning. Soverom og bad har også fått en kraftig oppgradering. Resultatet er forhåpentlig en avis, som hvis den hadde vært en bolig, ville vært lysere og mer moderne, mer praktisk og hvor det er hyggeligere å både bo og komme på besøk.

Spådommer om papiravisens død blir stadig gjentatt, og selv om nyheter trykket på papir kanskje har storhetstiden bak seg, er dette fremdeles et produkt som mange lesere ønsker. Papiravisen kommer nok aldri til å bli den foretrukne nyhetskanalen for dagens unge, men la ikke dette stoppe oss fra å lage en best mulig papiravis for de generasjonene som har vokst opp med papir, og som fremdeles ønsker en papiravis på kjøkkenbordet sammen med dagens første kaffekopp.

Abonnent? Her kan du lese vår e-avis

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.