Det er vel slik, at det man setter pris på, holder man i orden. Det skal synes på et sted at man er glad i det, at det å «snakke Eidsvoll opp» ikke bare er tomme ord. Sundet fortjener at vi gir oss selv og besøkende en annen velkomst enn denne.

Estetikk, å gjøre det pent der folk ferdes, er viktig for trivsel. Det har også ringvirkninger: det blir en mye høyere terskel for å kaste fra seg søppel, eller gjøre hærverk. Det blir mere av: «Dette er mitt sted, det er jeg stolt av, det tar jeg vare på.»

Jeg er klar over at vi her har en fylkesvei, at også rundkjøringen er fylkets ansvarsområde. Men det går ikke an at det ser slik ut. Noen beslutningsdyktige fra kommunen, noen med innflytelse, må ta tak og få gjort noe.

Det er ikke alltid det dreier seg om dårlig økonomi. Det handler også om evne og vilje til å se seg rundt, «hva kan gjøres», og å finne løsninger. Å ta seg en tur rundt i Sundet, legge merke til: søppel i grøftekanter, umalte og flassete murer, ugras, uframkommelighet (Sundtoppen).

Det finnes mange eksempler på pene rundkjøringer i omegnen: Belagt med bergurt, det er ganske vedlikeholdsfritt. Plen, med f.eks. fire trær som bjørk, med høye stammer slik at sikten ikke forstyrres, og det hele kranset med gatestein.

Det handler mye om å se, reagere, og så gjøre noe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.