Den pågående nedslaktingen av kritisk truede ulver gjør Norge til et av de dårligste landene innen naturmangfold. Behandling av dyr og natur på andre områder er også kritisk.

Den pågående ulvejakten, hvor svært dårlige holdninger til dyr utvises fra dem som får lov til å jakte og skadeskyting allerede er et problem, er uverdig for Norge. Venstre kan ikke være del av en regjering som raserer norsk naturmangfold på denne måten, og slik setter et svært dårlig eksempel for resten av verden. Venstre må nå vise at de virkelig representerer håp for kritisk truede dyr i Norge. Et ufravikelig krav bør være at man ikke driver ren bestandsreduserende felling av truede dyr.

Venstre har profilert seg som miljøparti, samt har gått sterkt ut som forsvarer for naturmangfold og ulvene, og NOAH vet med sikkerhet at for mange Venstre-velgere var dette en vesentlig grunn til deres oppslutning om partiet.

Men like viktig er løftet om slutt på pelsdyroppdrett, som Venstre også har frontet sterkt. NOAHs kampanje «Stem for dyrene» viste at det var potensielle Venstre-velgere som hadde sterkest interesse for kampanjen, og pelsdyroppdrett var den saken som skapte desidert størst engasjement. Det er uhørt at Norge fortsatt tillater pelsdyroppdrett som 70 prosent av befolkningen er imot, og vi setter nå vår lit til at Venstre holder ord for dyrene.

NOAH kun to konkrete krav til Venstres forhandlinger – men disse to er til gjengjeld essensielle for Venstres troverdighet overfor velgerne: Slutt på ulvejakten og slutt på pelsdyroppdrett.

NOAH er imidlertid også tydelige på at Frp og Høyre har et stort ansvar: Regjeringspartiene må gi Venstre seire innenfor både miljø og dyrevelferd. De har selv profilert seg på dyrevelferdsspørsmål, og begge er delt i saken om pelsdyroppdrett. Dette bør ikke være en vanskelig sak å komme til en dyrevennlig enighet om, hvis Frp ønsker en dyrevennlig profil og Høyre vil vise at de følger faglige, kunnskapsbaserte råd.

Selv om ulvesaken er mer betent for disse to partiene, kan de ikke med troverdighet si at de følger naturmangfoldloven dersom de fortsetter dagens politikk. Når det gjelder andre viktige dyrevernspolitiske spørsmål, særlig dyrepoliti, tar NOAH det som en selvsagthet at dette går i orden uten å brukes som brekkstang i forhandlinger: Både Frp, Høyre og Venstre lovet landsdekkende dyrepoliti i sine programmer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.