• Christoffer Nyborg, ordførerkandidaten til Eidsvoll Høyra

Eidsvoll vokser og vil vokse mer. Kommunen trenger verktøy for å møte veksten, slik at kommunens økonomi blir stabil og at tjenestetilbudet for eksisterende og nye innbyggere får økt kvalitet og gir flere muligheter. Eidsvoll Høyre fikk i sommer med seg kommunestyret på å innføre et slikt verktøy: boligbyggeprogram.

Grunnet manglende planlegging har den årlige veksten i Eidsvoll avtatt betraktelig i år, uten at kommunen har klart å forutse svingningen. Dette gjør det utfordrende å sikre forutsigbare inntekter og utgifter i kommuneøkonomien. Klarer kommunen å bygge og utvide tjenester til rett tid, gir veksten en rekke muligheter, men investerer vi til feil tid kan dette gi unødvendige kostnader.

Det har vært mye snakk om arealplanene i Eidsvoll de siste årene. Disse forteller oss hva som kan bygges hvor, men sier ikke når det skal bygges. Som en løsning på utfordringen med varierende vekst har Høyre fått med seg kommunestyret på å innføre et boligbyggeprogram i Eidsvoll. Dette er et dokument hvor kommunen sammen med utbyggere vil planlegge når større boligområder skal bygges ut.

Sammen med arealplanene vil et boligbyggeprogram gi bedre styring av boligutviklingen og kommuneøkonomien. Det hjelper oss å bygge nære barnehageplasser til småbarnsfamilier, skoler i riktig størrelse, idrettsanlegg til ungdommen, sikre tilstrekkelig rensekapasitet på drikkevann, kapasitet i omsorgstjenestene med mye mer.

Eidsvoll vokser. Høyre jobber for at denne veksten skal bli en god vekst. Vi ser mulighetene og har konkrete løsninger på utfordringene vi står ovenfor.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.