Tønsakerjordet må brukes til produksjon av mat, tenk framover.

Fakta fra NIBIO (Norsk institutt for bioøkonomi): «Hvert år forsvinner jordbruksareal fordi det vedtas brukt til andre formål enn matproduksjon. Det kalles omdisponering. I 2015 ble 6300 dekar dyrka jord omdisponert i Norge. På 40 år er 350.000 dekar dyrka jord blitt omdisponert.» Denne utviklinga må kommunestyret i Eidsvoll være med på å stoppe!

Direktoratet for sikkerhet og beredskap understreker hvor viktig det er for matvaresikkerheten å ta vare på jordbruksarealet. Både regjeringa Stoltenberg og regjeringa Solberg har understreka betydningen av jordvern, og et samla storting vedtok i 2015 en nasjonal jordvernstrategi. Dette må tilhengerne av å bygge Vilberg skole på Tønsakerjordet ta hensyn til. De bør faktisk ha en forpliktelse til å følge opp regjeringene og Stortinget sine henstillinger og vedtak angående jordvern.

Videre har også jordlova gitt føringer om hva dyrkbar mark ikke skal brukes til: «Dyrka jord må ikkje brukas til føremål som ikkje tek sikte på jordbruksproduksjon». Eidsvoll politikere (Ap, Høyre og Frp) tenk jordvern.

I Trolldalen ligger alt til rette for en framtidsretta skolebygning:

  • fantastisk naturområde
  • sentralt beliggende for mange elever (Gruemyra, Styrilia, Brennhaugen) 
  • mange kan gå eller sykle
  • nytt planlagt boligfelt i Trolldalen. 
  • infrastrukturen er stort sett på plass 
  • kommunen eier tomta og kan bygge ut umiddelbart


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.