Nannestad-jenta Ragnhild Haga slo avtroppende skidronning Marit Bjørgen på en imponerende måte under NM-avslutningen i Alta.

Det var tronskifte i Alta da langrenns-NM ble avsluttet sist helg. Marit Bjørgen bekreftet offentlig at hun legger opp. Hun har siden årtusenskiftet levert et fantastisk knippe av resultater. Hun har sikret 15 OL-medaljer, 18 VM-medaljer, fire totalseire i verdenscupen og 114 enkeltseire i verdenscupen. Jeg tviler på at det er mulig å slå denne resultatrekorden. Det blir stadig mer spesialisering innen langrennssporten og Bjørgen har gjennom en årrekke vært en ekstrem allrounder og har vært knallgod i alt fra sprint til de lengste løpene. Hun har dessuten behersket begge stilarter.

Men nå er det slutt og en av prinsessene er Ragnhild Haga fra Åsen.

Under fredagens femkilometer i klassisk stil vant Bjørgen, med Ingvild Flugtad Østberg på andreplass og Ragnhild Haga på bronseplass. Under lørdagens tremil klinte Ragnhild til.

– Alle vet at jeg ofte åpner litt rolig. Derfor hadde jeg lyst til å gjøre det motsatte av det alle forventet. Derfor startet jeg relativt hardt, smilte Ragnhild da hun ble intervjuet av NRK etter seieren.

Ragnhild er ei spennende jente - også for framtida. Hun er bevisst på å opprettholde det som er hennes sterke sider samtidig med at hun er veldig klar over hva hun bør bli bedre på. Denne sesongen har hun hatt en fantastisk progresjon. Hun har blitt bedre på det meste. Klassisk stil har vært en liten akilles-hæl, men i vinter har hun åpenbart blitt mye bedre.

Fortsatt er det fristil hun er best i og NRK-kommentator, og tidligere aktiv utøver for Bjerke IL, Torgeir Bjørn, var fra av seg av begeistring under den avsluttende tremila i NM. – Se og lær, sa Bjørn.

Tidligere i vinter sikret Ragnhild seg OL-gull på tikilometeren i Sør-Korea. Litt spesielt var det at hun tok OL-gull før hun sikret seg gull i NM. Men i helga kunne hun entre toppen av seierspallen i Alta.

Marginen ned til dronning Bjørgen var på drøyt halvminuttet, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen sikret seg bronsemedaljen. Det var en rimelig tung og særpreget premie Ragnhild for øvrig sikret seg i Alta. Hun fikk nemlig skiferstein til en verdi av et par hundre tusen kroner. Det blir også en tung bør å bære å være en av dem som overtar etter Marit Bjørgen. Men Ragnhild Haga har sakte, men sikkert sikret seg en posisjon helt oppe i den internasjonale toppen i langrenn. Og det er ingen grunn til å tro at hun ikke fortsatt skal holde seg der.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.