Vi snakker om skolestart. Eller rettere sagt: trafikkavviklingen rundt skolestart. Mange barn har nok ekstra sommerfugler i magen førstkommende torsdag, ikke minst de som starter i første klasse, men la oss alle bidra til at vi voksne i hvert fall ikke trenger å gå rundt med en klump i magen fordi vi frykter at det skal gå galt i trafikken.

De gangene politiet er på plass i nærheten av skoler og barnehager, blir dessverre resultatet ofte nedslående. Det går ofte for fort, og det vises ikke nok hensyn.

Mange barn leveres på skolen med bil. Det er mange årsaker til at bilen velges, og vi ser ingen grunn til å klage på foreldrene som kjører barna til porten. Ikke alle bor slik til at det er naturlig at de minste skal gå på egen hånd, og foreldre har ofte dårlig tid. De skal selv på jobb, og kanskje er det flere barn som skal leveres på ulike steder. Det blir derfor en del biler som i løpet av kort tid skal laste av barn på små områder. Det er hektisk. Mange steder uoversiktlig. Og stressnivået ligger hos mange voksne på et ubehagelig høyt nivå.

Da er det ekstra viktig at alle involverte tar ekstra hensyn. Vi må huske at det er veldig mange av oss som «skal bare». Er man seint ute, så er man seint ute. Ingen unnskyldninger er gode nok for at man skal bryte fartsgrensen i området rundt skoler og barnehager. Dessverre viser det seg altfor ofte, at når politiet gjennomfører sine fartsmålinger, er det stressa foreldre som blir tatt.

Skolestart i vårt område er torsdag. Men å vise hensyn er ikke noe vi kun skal ha fokus på denne uka eller neste, av frykt for at politiet passer ekstra på i disse dager. Ekstra aktsomhet rundt barn i trafikken er noe vi sjåfører må forholde oss til hele året. Beregn derfor ekstra tid. Selv om det ikke alltid er så lett i praksis. Og vis hensyn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.