Det vi derimot vet er at den digitale utviklingen går raskere og raskere. Digital kompetanse vil i fremtiden være helt avgjørende, både for jobbskapingen og for at den enkelte skal få seg jobb.

Selv om norske elever i gjennomsnitt scorer høyt på digitale ferdigheter, er omtrent 1 av 4 så svakt stilt at de vil ha problemer med å mestre enkle digitale oppgaver som er vanlige i arbeidslivet. Derfor må vi gjøre mer for å løfte alle elever opp på et godt nivå, samtidig som heier frem flere som kan utvikle teknologien videre.

Med Høyre skal koding og teknologi integreres i læreplanene allerede fra barneskolen. Fra før har vi innført koding som valgfag i ungdomsskolen og nå starter vi opp nasjonale forsøk med koding som programfag i videregående.

Vi skal ikke ha IKT og koding i skolen for IKT-ens skyld, men for at elevene skal få en mer interessant og tilpasset undervisning. Teknologien skal bli en del av skolen på lærernes og elevenes premisser, slik at den oppleves som et nyttig verktøy. Vi vil utvikle et videreutdanningstilbud innen digital kompetanse og pedagogisk bruk av IKT, og det skal utdannes egne IKT-lærerspesialister.

Satsingen på IT i skolen, må følges opp på universitetene og høyskolene. At regjeringen, KrF og Venstre i statsbudsjettet er enige om å trappe opp antall studieplasser i IKT som vil utgjøre 4000 studieplasser når det er fullt opptrappet i 2021, er utvilsomt et skritt i riktig retning.

Vi er på vei inn i et nytt og historisk tiår for norsk skole, der alle skal få mestre grunnleggende digitale ferdigheter og der stadig flere skal få utvikle teknologien videre. Skal vi skape et bærekraftig velferdssamfunn, må vi knekke koden!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.