Vi er endelig klare for sommeren. Vi kan endelig lade opp krefter gjennom sommeren, før et nytt skoleår begynner til høsten igjen. Men selv om mye virker bra nå, betyr ikke det at alt står bra til.

NOEN Å GÅ TIL

Det er et press på skolen, som ikke alle takler like godt. I tillegg kan en slite med psykiske problemer, eller andre problemer en sliter med å prate om.

Derfor er vi nødt til å ha noen å gå til.

En går ikke rundt på et brukkent bein, en går heller ikke rundt med et brukket sinn. Vi må tenke på ungdommens helse, også slik at det synes.

Derfor ønsker vi at helsesøster er oftere på skolen. I tillegg bør Helsestasjon for unge nede i Sundet ha bedre åpningstider. 3,5 timer på en onsdag er ikke godt nok.

FLERE DAGER

Dette er en helsetjeneste for ungdom.

Det er fint at åpningstidene er noe etter skolen, slik at flere har mulighet til å dra dit. Likevel bør det være flere dager hvor ungdommen har et godt helsetilbud å gå til.

Passer det ikke den ene dagen som man virkelig ville prate med noen, så er det ikke sikkert at en gjør det i det hele tatt.

HVA MED FERIENE

Og for alle ungdommene som ikke kan gå til rådhuset, eller ta buss, er en nødt til å bli kjørt. Om helsesøster ikke er på skolen, hva gjør man da? Og hva skjer i feriene? Hva slags helsetilbud har ungdommen da? Hvem er det en går til for å prate om problemene sine da? Holder en heller problemene for seg sjøl?

Slikt setter hindre for å si ifra. Og med psykisk helse, og helse generelt, er det best å være så åpen som mulig, slik at en får den hjelpa en trenger.

STENGTE DØRER

Hvor du bor eller når du har skoletimer eller årstiden, bør ikke ha noe å si på kvaliteten på helsetilbudet til ungdommen, eller om du har et helsetilbud i det hele tatt.

For noen ganger må man på helsestasjonen eller til helsesøster, enten for råd eller bare en prat. Da er det dumt om man, bokstavelig talt, møter stengte dører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.