Nå innfører vi ekstra tiltak. Regjeringen aksepterer ikke at kriminelle aktører forsurer det organiserte arbeidslivet, og ødelegger for dere som driver seriøst. Ferske tall viser at tettere samarbeid mellom etatene politiet, Skatteetaten, NAV og Arbeidstilsynet – samt flere uanmeldte tilsyn – fører frem. På landsbasis ble det i fjor gjort felles kontroller i 3200 virksomheter – over dobbelt så mange som året før. 254 kriminelle nettverk er avslørt. Det betyr at flere har måttet stanse arbeidet og at flere kriminelle er sendt ut av landet. Ingenting gleder meg mer. 

Det er etablert sentre mot arbeidslivskriminalitet i byene Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo og Kristiansand. I mai får også Bodø og Tønsberg egne sentre. Gjennom økt samarbeid koordineres innsatsen, som gjør at etatene utnytter ressursene og virkemidlene de rår over på en bedre måte enn før. Vi har også fått på plass et nasjonalt analyse- og etterretningssenter, som har som hovedoppgave å bekjempe økonomisk kriminalitet. Vi kan alle bidra i kampen mot arbeidslivskriminalitet. Alle som er oppdragsgivere – også privatpersoner – har et ansvar for å kontrollere hvem de kjøper produkter og tjenester av. Regjeringen vil bidra til å gjøre det lettere for forbrukerne å forsikre seg om at leverandørene de velger er seriøse. I løpet av dette året lanserer for eksempel Forbrukerrådet en egen markedsportal for håndverkertjenester, der oppdragsgivere kan gå inn og sjekke at leverandørene har sitt på det tørre. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.