• CLUB 7: Club 7 og seinere Sardines var stedet for oss som måtte ha doser med rock og enkel rus. Nå er stedet igjen åpnet som Røverstaden.
  • KEVIN COYNE: En av de mange artistene vi fikk med oss på Club 7, britiske Kevin Coyne. Herlig konsert. Foto: Tom Stalsberg

Torsdag kom brevet som jeg ikke har ventet på. Brevet jeg veit at de fleste over en viss alder får, men som selvsagt ikke er det brevet vi ønsker, ettersom brevets innhold nok en gang forteller at vi er gamle. I utskuffen. Klare for medisiner, brodder og angst. Brevet forteller at vi har lagt bak oss langt flere år enn det vi har igjen. Vel, sånn er nemlig livet og det er helt ufarlig. Det å trekke på åra er, uansett alder, noe alle gjør. Helt sant, kors på halsen.

5-2 mot SØRUMSAND

Dessverre er det er ingen vits i å tro at jeg er like ung som dengang jeg løp på hæla som en blond vind etter at Kai Sjøberg hadde stusset ballen videre mot Sørumsand i 1976 og EIF vant 5-2 på stadion og jaggu meg ble det ikke to mål den lørdagen i det fineste sommerværet. Denne siste kampen før ferien da Risa-fisker Øyvind Hennanger, ballkunstner Kjell Arne Aas og hurtigtoget Tore Sandahl, alle sammen gode eifere, dro på Inter Rail sammen. Løkka fra Mogreina måtte være hjemme og jobbe.

KONGENS BY

Vi dro først fra Dal stasjon (se bildet) til Østbanen der vi måtte vente i noen timer. Husker ikke hva vi gjorde, men det kan tenkes det ble delt to langpils før nattoget til København. Vel framme i Kongens By nye timer med tivoli og røde pølser før det igjen vanket nattog: Rødby til Puttgarden (strenge tyske tollere der) mot Paris.

Vi var fire unge gutter med ganske så langt hår som også hadde kjøpt ei flaske strårom (svinsterkt brennevin som ikke anbefales) på ferja. Denne delte vi med noen danske jenter som vi også skålte kupé sammen med, ei trivelig natt i et noe tryggere Europa enn det er nå, før vi sjanglet ut på Gare de Nord og frokost: Franske bakervarer og sterk kaffe. Vår lille verden ventet med en deilig sommer der vi raskt ble blakke (reisesjekker fra Eidsvoll Sparebank), men vi dro hjem med sekkene fulle av vinyl før mer aktiv fotball og abborfiske.

1976, det året EIF rykket opp fra femte til fjerde, det året Kai Skoglund var lagleder og sang rock, den gangen Nebbenes med Kai i døra ordnet halvlitere fordi vi var gode og den gangen. Nei, nok mimring.

3000 BLIR SAGT OPP

Tilbake til brevet vi snakker om. Det som er ikke var håndskrevet, vi får sjelden eller aldri brev forresten som er håndskrevet eller postkort for den saks skyld. Og nå skal det også sies opp 3000 postmenn – og kvinner. Ikke bra.

Beklager, men vi glemte en ting fra 76-sommeren. Vi sendte minst ett postkort hjem til Melvin og Tull, Statsrådveien 29, 2074 Eidsvold Værk, der det ble forklarte i korte trekk hva vi hadde gjort: Vært på pub, spist pizza, chips og burgere, vært i platesjapper, kjørt gondol og vært på diskotek. Eller var det omvendt? Husker ikke. Kortet kom fram etter at vi var hjemme.

Men, husker at jeg torsdag 2018 tok brevet og kastet det, nesten uten å åpne det, tittet bare så vidt nede i konvolutten, tilbud på magasinet «Vi over 60». Nådeløst.

OLA OG STIAN

Nei, takk. Jeg var jo onsdag kveld på den nye Røverstaden, tidligere Club 7 og deretter Sardines i Vika, der jeg hørte på en fyr som mange ganger har gjestet Eidsvoll, gode Ola Kvernberg. Han og Stian Carstensen er jo et radarpar som vi gleder oss til snart å høre sammen igjen. Nå var Ola i Oslo med det musikalske jagerflyet STEAMDOME, prog for far og house for mor. En kveld for minnebøkene igjen. Noe vi har mye av fra Club 7 og Sardines. Vi over 60? Nei, vet De hva. På tide å starte magasinet: Vi som fortsatt drekker 60.

MER FRA STABBES SNAKKBAR:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.