Fra nå av skulle den bare gå på østsida. Det kom som et sjokk! Kunne det være mulig?

Langs hovedvegen på vestsida har folk bygd og slått seg til gjennom tidene. En stor del av Hurdals befolkning bor her. Her har bussen gått siden 1930. Folk kan gå til bussen. Det tar, etter Ruters tabeller, 31 minutter med buss direkte fra Rustad til Gardermoen. Fra Hurdal kirke til Gardermoen tar det 39 minutter. Fra kjerka og nordover om Hurdal Torg til Gardermoen tar det to minutter + 38 minutter = 40 minutter. I tillegg må man bytte fra buss til tog på Eidsvoll Verk, i all slags vær og føre. Det tar også tid

Bussen på vestsida må fortsette å gå direkte. Vi har kort veg til veldig mange arbeidsplasser: Moreppen, Gardermoen den nye byen «Oslo Airport City», det nye sykehuset og ellers alt som allerede finnes av arbeidsplasser på Jessheim. Vi kan ikke måtte reise rundt Hurdalssjøen for å komme dit.

Ved nedleggelse av bussruta på vestsida, kommer heller ikke unge, eldre og de som ikke har bil seg til bussholdeplassen ved kjerka. De kommer seg heller ikke til kommuneadministrasjonen, post/bank, lege, tannlege, fysioterapi eller sosiale arrangementer nordover i bygda. Hvordan skal dette løses?

I Hurdals kommuneplan 2010–2025 står nevnt to «tettsteder» i Hurdal; «Torget – kommunesenter» og «Rustad – grendesenter» (s. 10 pkt. 6). Videre står det at det i Rustad skal være «bussterminal i umiddelbar nærhet» og at det skal legges «til rette for et bedre kollektivtilbud» (s 22 pkt. 9.4). Tomter med «flott beliggenhet ned mot/med utsikt mot Hurdalssjøen» nevnes også, og det presiseres at man her skal «Utnytte Hurdals naturgitte kvaliteter». Dette høres veldig bra ut for oss sør i bygda, men vi kan ikke se at dette er fulgt opp i det kommunen nå kaller en «Satsing på et bedre kollektivtilbud».

Det ble høsten 2016 foretatt en markedsundersøkelse fra Ruter i samarbeid med Hurdal kommune. Undersøkelsen hadde «som formål å avdekke om det finnes et potensial for en ny linje på østsiden av Hurdalssjøen». Det som imidlertid ikke ble nevnt i undersøkelsen var at et eventuelt slikt tilbud kom til å innføres på bekostning av det eksisterende tilbudet på vestsida av Hurdalssjøen. Deltakerne til undersøkelsen ble «vervet gjennom forskjellige kanaler i regi av Hurdal kommune». Det kom inn 261 svar.

22.12.2016 har Ruter foretatt en sammenfatning av undersøkelsen og legger fram «Fremtidens kollektivtilbud i Hurdal». Her skriver de: «Ruter vurderer i samarbeid med Hurdal kommune å starte opp en busslinje som vil gå på østsiden av Hurdalssjøen Denne bussen vil kunne erstatte noe av dagens tilbud på den ordinære linjen (omfatter ikke skolebussen). Noe av tilbudet som i dag går til Oslo Lufthavn Gardermoen og Jessheim vil nå gå til Eidsvoll Verk».

Det presiseres at det er snakk om noe av tilbudet. Hvordan kan kommunen da godta at bussen på Vestsida av Hurdalssjøen tas helt vekk? Vi må igjen få presisere at en stor del av Hurdals befolkning bor akkurat her.

Hittil har 283 fortvilte hurdølinger skrevet under på at: Bussen må gå på vestsida som før!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.