I artikkelen om SV og Sps nei til en tredje rullebane som sto på trykk i EUB 16. mars, er jeg sitert på at «ved en utbygging av tredje rullebane vil ti tusen mål av Norges beste matjord bli asfaltert». Dette er ikke et korrekt sitat og jeg føler behov for å oppklare tallet. Siden EUB på lederplass også refererer til dette sitatet blir det ekstra viktig med en korrigering. Det ene er hvor mye jord som kan gå med til en tredje rullebane, dette er ikke et identifisert tall i de papirene jeg finner om saken så langt. Men i Norges Bondelags høringsuttalelse til forrige Nasjonale transportplan er det skrevet at det vil gå med inntil 3500 dekar. Når jeg snakker om at «titusenvis av mål kan gå tapt», så sikter jeg til arealpresset som blir i aksen mellom Oslo og Gardermoen og rundt Gardermoen. 

Uansett arealtall så er argumentene for å si nei til en tredje rullebane på Gardermoen så mange, og derfor er det viktig at det ikke blir en diskusjon om arealtall, men om saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.