Det betyr at uansett om du bur i Halden eller i Hallingdal så skal du ha eit variert vidaregåande skule-tilbod nær deg. Vi vil ikkje at ungdommen skal ha for lang reiseveg. Som ein del av både SV sin skulepolitikk og distriktspolitikk er det viktig for Viken SV at elevane sitt tilbod finns der elevane er.

Eit karakterbasert inntak

Viken SV er derfor mot eit karakterbasert inntak til vidaregående skule (såkalla «fritt» skuleval). Vi vil heller ikkje ha stykkprisfinansiering som finansieringsmodell. Det er fordi våre vidaregåande skular skal væra til for elevane si læring og ikkje for omdømmebygging. Skuleleiarane si incentivordning skal ikkje invitera dei til å jaga prestisje på kort sikt. Alt Viken SV skal føreslå og væra med å vedta, skal være av omsyn til elevane si læring.

Ein ressurs

Vidaregåande skular er ein ressurs for lokalsamfunna, spesielt i distrikta. Det gir arbeidsplassar og rekruttering av arbeidskraft til lokalt næringsliv. Elevar som går på vidaregåande på heimplassen, styrkar tilknytinga, og kjem gjerne attende etter fullførte studiar.

Derfor vil SV styrka distriktsskulane. Kortreist skule er god distriktspolitikk.

Stemmer du på Viken SV, så får du folkevalde som arbeidar for finansiseringsmodellar og inntakssystem som er på parti med elevane si læring og sikrar spreidt busetting.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.