Når bygda vokser, øker behovene, det sier seg selv. Folk flytter hit, vi får flere barn og voksne og vi får flere gamle. Presset på flere og bedre tjenester øker. Med 35 minutter reisetid fra Oslo S og ni minutter fra Oslo Lufthavn må vi regne med mange flere innbyggere i årene som kommer. Det heier vi på!

Vi skal bygge. Skoleplasser, barnehager, omsorgsboliger og sykehjemsplasser. Det koster tid og penger, over to milliarder kroner skal det investeres de nærmeste årene.

Gjennom tilskuddsordninger får vi litt fra staten ved Husbanken til bygging av omsorgs- og sykehjemsplasser. Kommunene nær Oslo og som defineres som presskommuner får mer enn andre.

Men hva? Eidsvoll er ikke definert som presskommune? Vi som benytter de samme leverandørene og entreprenørene som Oslo? Er det mulig at Øvre Romerike ikke er presskommuner?

Eidsvoll Ap synes dette er urimelig. Vi har derfor tatt saken til Stortinget ved vår stortingspolitiker Tuva Moflag som spør kommunalminister Monica Mæland:

«Hvordan vil statsråden gjøre kommunene i Akershus rustet til å møte befolkningsvekst og investeringsbehov, og er det aktuelt å definere flere av kommunene som presskommuner?»

Mæland svarer ved å henvise til generelle økninger i overføringene fra staten til kommunene. Ikke mye å bli klok av.

Det positive er at Husbanken skal se på kriteriene sine igjen. Bare på de omsorgsboligene og sykehjemsplassene vi skal bygge nå, taper Eidsvoll 15 millioner kroner på å ikke være definert som en vekstkommune.

Eidsvoll Arbeiderparti mener det er urettferdig! Endring nå!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.