Det tusles gatelangs, litt småpen i tøyet og med sko som klakker for høyt mot asfalten en grytidlig fredagsmorgen. Inneklemt dag. Da kunne det ha vært mørkere, sånn at jeg ble usynlig, og litt yngre. Det hadde gjort seg. Det angres for valg av sko, softwalk på innsiden, hardwalk på utsiden. Burde valgt hurtiggående joggesko med gummisåle. Avslørt av sko overfor morgenfugler. Men; for en strålende kveld og natt det hadde vært! Det ble nippet til vin, nippet litt mere til vin og oppegang til langt over anbefalt leggetid. Det ble aldri lagt. Men, nesten. Solstol, i hagen hos en venninne, inntullet i pledd. Stjerneklar himmel og nippe nipp hvitvin. Halvtørr smuglervare fra Sverige. Jeg ante ikke at hun var av den typen.

Mai sin skyld

Den beste mai måned. Dager i en deilig halvfet saus og en fløteskvett av hellighet, inneklemthet, langhelger og knallvær. Det måtte gå sånn. Det måtte nippes på en solstol, under et nuppete fleecepledd fra Nille i Sundet. Eller fra Kid på Råholt kanskje, usikker, men det varmet. Litt. Det var grønt i hvert fall. Muligens oransje. På vei hjem, med klakkende sko, møter jeg naboen. Jeg vet at han jobber turnus og jeg tenkte han skulle på jobb. Han vet at jeg ikke jobber turnus, og han tenkte at? Men vi hilste pent, jeg syntes det var flaut fordi jeg tenkte at han tenkte.. Det hadde blitt 18.mai og altfor tidlig, eller for sent, og jeg møtte i tillegg til naboen en leftover-russ. Det er ukult å gå med russedress 18.mai. Russen går i dvale etter russetoget 17.mai, muterer og gjenoppstår neste vår. Like illeluktende, men fortsatt unge. Merkelig.

Fastlønn

Kjære Arbeidsgivere: Dere må jo gremmes over alle fridagene som klaskes på ansatte med fastlønn. Samfunnsøkonomisk tvilsomt og sånn. Men; bryr vi oss? Nei. Vi er på hytta og elsker fridagene. Vi rydder på hyttetomta. Vi vaser rundt med håndsag og kanteklipper og gledes av muskler og stølhet.

Uka som nå nærmer seg slutten har vært et helvete, fire dager med jobb. Hallo; vi arbeidstakere har blitt vant til tre dagers uker. Som ansatt mener jeg at to-tre dagers uke med femdagers lønn er innafor. Det er jo skikkelig urettferdig at det da skal forventes innsats i juni på fulltid, ettersom vi fikk samme lønn i mai med minimal innsats? Neste ekstra fridag utover sommerferien er 1.juledag. Noen ganger tenker jeg at det er jammen fint at jeg både er ansatt og selvstendig næringsdrivende. Andre ganger kommer jeg som næringsdrivende på at jeg ikke tjener særlig godt i mai pga fridagene. Da har jeg en indre konflikt, veldig voksent. Arbeidstakeren i meg vinner. Jeg trikser meg til diverse langhelger og drar på hytta. Som arbeidsgiver burde jeg gitt meg selv som arbeidstaker en kraftig advarsel.

1 cm

De innfødte bader. Han på hytta anslår vanntemperaturen til å være 1 cm lang. De på andre siden av bukta antas å ha moro, og et skikkelig dårlig skjult veddemål på vår bekostning. Det er dem mot oss. Vi står ved vannkanten, ikke helt brune, men ikke helt bleke heller. Stavrer ut i vannet og får isdannelse og skiføre rundt leggene. Retrett. Det ble subbet gatelangs med utgåtte slippers og senket blikk tilbake til hytta. Walk of shame.

FLERE INVITERT FRA BRIT:

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.