Giske-saken er særlig stygg, idet han har vært statsråd, utdanningsminister (!) og kirkeminister og nestleder i Arbeiderpartiet.

Ut ifra et psykologisk perspektiv avslørte Giske seg sjøl i en debatt med Sylvi Listhaug i valgkampen. Han hissa seg opp, heva sin moralske pekefinger og virka foruretta, (god skuespillerkunst.) Listhaug gjennomskua hersketeknikken, og var like blid og fin som vanlig – riktig reaksjon overfor et maktmenneske! Da skjønte jeg at valget var tapt for Ap. Folk er flinke til å tilgi, men glemmer ikke mobberne.

I EUB torsdag 11. januar hadde journalist Marit Lunddal Løken et flott innlegg, idet hun kritiserer «Gubbepreik» og bagatelliseringa av Giskes oppførsel overfor kvinner. Overgrep fra et maktmenneske er, som journalisten skriver, «å gå over alle streker.» (op.cit.)

Uskyldens tid synes å være forbi. Kynismen og egoismen rår – i særdeleshet i politikken, der gjenvalg og partiboka er viktigere enn enkeltmennesket.

Jeg tenker ofte på det frigjorte 1970-tallet. Da holdt det å invitere jenta til hybelen « … for å se på frimerkesamlinga mi», og så videre. Det var i hvert fall ikke snakk om «ujevne» maktforhold! Vel – nå må feministene igjen på banen og jage alfahannene ut av reviret. Da blir det et bedre og mere frigjort samfunn.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.