Jessheim Storsenter omsatte for 1,78 milliarder kroner i 2016. Så langt i år har omsetningen falt tre prosent, men det er ingen grunn til panikk å spore hos ledelsen.

– Bare se ut av vinduet så skjønner du hvorfor, sier eier Tore Kværner og peker på byggeaktiviteten på andre siden av Furusethgata der hele sentrum er under utbygging.

– At det bygges på alle kanter medfører stengte veier og et uoversiktlig trafikksystem, noe som selvsagt går ut over kundetilstrømningen. Men tre prosent ned er mye mindre enn vi hadde trodd da utbyggingen av Skovly Vest startet, påpeker han.

BLANT DE BESTE UKENE

Storsenteret har nettopp lagt Jessheimdagene bak seg, og senterleder Christin Brandt jubler over en av de beste ukene noensinne.

– Vi omsatte for 44 millioner kroner den uka. Med unntak av julehandelen er dette den beste uka noensinne for oss. Selvsagt er vi fornøyde med det, sier hun.

– Slike tall vitner om lojale kunder som til tross for byggeaktivitetene velger å handle her, skyter Kværner inn.

– Dere har troen på at utviklingen snur?

– Helt klart. Andre halvår kommer til å bli noe helt annet, for økingen kommer helt sikkert, sier han.

MASSIV INTERESSE

Når Skovly Vest, den nye delen av senteret som bygges vegg-i-vegg, åpner i november, blir det med giganter som XXL, Power og G-Max. Onsdag holdt XXL intervjurunder i storsenteret, og måtte ta i bruk alle ledige lokaler i administrasjonen.

– De fikk inn 1100 søkere til 50–60 stillinger. Det vitner om en populær butikk og kjøpesenter å jobbe i.

– Kommer det like mange når Power og G-Max starter?

– Neppe, de tar jo med seg eksisterende betjening. Men vi har uansett store forventninger til disse butikkene i Skovly Vest. I tillegg kommer Norrøna med sin nisjebutikk der, så dette blir nærmest en egen sportsavdeling. I tillegg får vi på plass en liten kafé når Bakeriet utvider med en til, sier Kværner.

SKOVLY VEST

Næringsdelen i Skovly Vest åpner i november, leilighetene i etasjene over noe senere. Det første huset av fire skal stå ferdig ved juletider.

– De bygges i etapper rundt grøntarealet på taket. Når de er ferdig, begynner vi med Skovly Øst.

– Fortettingen fortsetter, med andre ord?

– Ja. Jessheim blir et kroneksempel på en kompakt by. Her går kultur og handel hånd i hånd, i gangavstand fra der folk bor, sier Kværner.

Fakta Jessheim storsenter

  • 1,78 milliarder kroner i omsetning i 2016. 
  • 5,9 millioner besøkende i 2016. 
  • 43 400 kvadratmeter stort.
  • 148 butikker.
  • Eies av HK Eiendom og Thon Eiendom. 
  • Utvides med Skovly Vest i november.
  • Dit kommer blant annet aktørene XXL, Power, G-Max og Norrøna.

LES OGSÅ: Får flere moderne ladepunkter

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.