Anne Katrine Hofseth Gundersen, avsnittsleder forebyggende ved Ullensaker lensmannsdistrikt, var med da politiet hadde Aksjon skoleveg ved skolen.

– Det var tendenser til kaotiske forhold. Det blir trangt uten gangsti. Vi observerte at det på grunn av trafikksituasjonen kan oppstå farlige situasjoner her. Det var flere ganger syklister på én side, gående på den andre siden og biler i midten, sier Hofseth Gundersen.

«KAOTISK»

I en oppsummering etter aksjonen skriver politiet blant annet at elevene som krysset veien ikke har fotgjengerfelt og at det framsto som «kaotisk» kryssing av Austaddalsvegen.

– Austaddalsvegen framsto som for smal med tanke på trafikksikkerheten da det var elever som gikk på én side av veien, mens andre elever kom syklende på motsatt side av veien. Samtidig kom det gjennomkjørende biler, foreldre med barn som leverer og foreldre som returner etter levering av skolebarn. Elevene som krysset veien har ikke fotgjengerfelt og det framsto som «kaotisk» kryssing av Austaddalsvegen, sier Magne Gruehagen fra forebyggende avdeling i Ullensaker lensmannsdistrikt og politikontakt for Nannestad og Gjerdrum kommuner.

SVINGER UNNA DUMPER

Gruehagen peker også på at det er grusvei på stedet som gjør at enkelte elever som sykler til skolen svinger unna ujevn grunn.

– Politiet kan tenke seg å se samme utfordringer for bilistene i årstidene hvor grusveier er i dårligere forfatning. Vi observerte også at det var biler som tydelig bremset ned farten da de så politibilen. På generelt grunnlag observerte politiet at det var jevn trafikk av gjennomkjørende på Austaddalsvegen, mens skoleelever kom til og fra skolen, oppsummerer Gruehagen.

LES OGSÅ: Jente (6) gikk på feil buss i Eidsvoll: Gjenforent med mor etter rask innsats av politiet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.