Fili viser i en e-post til administrasjon, ordfører og gruppeledere for alle partier i Nannestad til samtaler med Torstein Storækre, eiendomsdirektør i Aker, og opplyser at selskapet vurderer en stor investering i Åsgreina. Han viser også til at Storækre har hatt et møte med Hans Thue (Ap), ordfører i Nannestad.

– Vi ser på mange forskjellige ting. Mer ønsker jeg ikke å kommentere, sier Torstein Storækre til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Hovedeier i Aker er Kjell Inge Røkke. Fili har tidligere signalisert at en stor investor var interessert i et samarbeid.

NEI TIL MEDFINANSIERING

Kommunestyret i Nannestad vedtok nylig å oppheve vedtaket fra 2009 om å «fryse» 44 millioner kroner fra det såkalte Gjermå-fondet til medfinansiering av en tverrforbindelse mellom Åsgreina og fylkesveg 120. Ordfører Hans Thue begrunner vedtaket med at kommunen ikke kan være med og finansiere noe som er fylkeskommunens ansvar og behovet for midler til andre store investeringer for kommunen.

– Som en konsekvens av kommunens vedtak vedrørende tverrvegen har forutsetningene for denne investeringen blitt endret kraftig. Akers interesse står fortsatt, men det er et behov for å bringe klarhet i situasjonen, sier Fili.

VIL INFORMERE

– Jeg er kjent med brevet og ser på det som et partsinnlegg for å promotere egne økonomiske interesser, sier Thue og fortsetter:

– Det er i og for seg greit nok. Brevet har imidlertid ikke et presisjonsnivå som kan danne grunnlag for politisk behandling. På flere punkter avviker også brevet fra faktagrunnlaget slik kommunen kjenner det. Jeg vil blant annet derfor med det første gi forvaltnings- og økonomiutvalget en orientering om status i Åsgreina. Jeg er for øvrig avskåret fra å kommentere hvem som har og ikke har vært i kontakt med kommunen om saken. Det tror jeg folk forstår, sier Thue.

MENER KRAV OM VEG MÅ TREKKES

Fili forteller at de gjennom de siste åtte årene har basert sine investeringer på en avtale om samfinansiering av vegen.

– Hvis kommunen mot vårt ønske trekker seg fra denne avtalen, får det store negative økonomiske konsekvenser for oss og alle innbyggere i Åsgreina. Det er da helt naturlig at kravet om tverrveg for å utvikle boligfeltet også blir trukket tilbake, sier Fili.

Giovanni Fili og Robert Taflin fra selskapene Luma AB og Paui AB, ønsker å bygge ut et boligfelt (B30 i kommuneplanen) ved Stordammen i Åsgreina. De mener det er naturlig å flytte kravet om tverrveg fra boligfeltet og til hotelltomta ved Stordammen, som de eier.

KRAVET STÅR FAST

I en sak i EUB onsdag sier ordfører Hans Thue at kommunen vil fastholde rekkefølgekravet om tverrveg for boligfeltet ved Stordammen.

– Rekkefølgebestemmelsen står fast, og den er vedtatt av kommunestyret. Den ligger jo også i kommuneplanen, som er støttet av regionale myndigheter. At kravet om tverrveg ligger fast er viktig for dem som vil utvikle området, slik at de vet hva de har å forholde seg til. Hele denne utbyggingen av Åsgreina er basert på dette vedtaket. Det er betingelsen kommunestyret og regionale myndigheter har satt for å utvikle Åsgreina, sier Thue i saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.