• LHL: Etableringen av LHL-sykehuset kan være starten på et større helsecluster i Gardermoregionen. Nå frir ordførerene til Helse Sør-Øst.
  • TOMT: Store deler av Gardermoen næringspark ligger brakk i påvente av utbyggere. Dette kan bli plasseringen til Helse Sør-Østs nye psykiatriske sykehus.

Sykehuset holder i dag til i dårlige lokaler i Asker. Helse Sør-Øst (HSØ) sin prosjektgruppe ville i fjor bygge nytt på Ila i Bærum, men Klima- og miljødepartementet sa nei siden dette området ligger innenfor markagrensen.

Like etter skrev Ullensaker-ordfører Tom Staahle til HSØ og oppfordrer dem til å vurdere Gardermoen. I brevet legger han særlig vekt på:

Sentral beliggenhet. Infrastrukturen gjør det enkelt å komme seg dit for besøkende og ansatte.

Lokalisering i Gardermobyen vil styrke tilgangen til kompetent arbeidskraft.

Synergier med kriminalomsorgen bl.a. Ullersmo fengsel.

Lavere tomtepriser lavere på mange andre sentrale steder og at byggekostnadene bli lave med svært gunstige grunnforhold.

– Alle ordførerne på Øvre Romerike er med og fronter denne saken, påpeker Staahle, og får støtte av ordfører Hans Thue i Nannestad som er leder i samarbeidsorganet Gardermoregionen.

– Vi applauderer Staahles initiativ og er samstemte om å slutte oss til dette. Det er naturlig å se det i sammenheng både med sykehussatsingen i området og Gardermoen som kommunikasjonsknutepunkt, påpeker Thue.

KOMPETANSE

– Hvorfor vil dere ha dette sykehuset hit?

– Vi er en vekstregion som trenger kompetansearbeidsplasser. HSØ har en utfordring med lokalisering, derfor kontaktet vi dem. Brevet satte dem på andre tanker og nå tar de en runde til. At alle ordførerne samlet, og det gir et sterkt signalet til HSØ om at de er velkomne, påpeker Staahle.

– Får et nytt sykehus i Ullensaker noe å si for Nannestad?

– Noe faller ned her, og noe faller ned i Nannestad eller Eidsvoll, men det viktigste er å få dem hit til vår region. Det skaper økt ønsket sysselsetting og mindre Oslo-pendling, sier Thue.

RASK BEHANDLING

– Er dette realistisk?

– Definitivt. Vi bidrar til å løse HSØs utfordring med tanke på den lokale motstanden de møtte i Bærum. Det medisinske fagmiljøet er veldig opptatt av å komme i gang raskt, og da er Gardermoen et godt valg. Her har vi rask saksbehandling og tomtene står allerede klare, sier Staahle.

– Som nabotomta til LHL?

– Den også, vi har flere ledige tomter. Men HSØ er best egnet til å svare på hvor de vil legge sykehuset. Kommunen inviterer gjerne HSØ til befaringer her i området for eventuell lokalisering, understreker Tom Staahle.

– Og alle de øvrige kommunene står klare til å gi dem samme tilbud, påpeker ordfører Hans Thue.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.