Det er fast opplegg at elever på videregående skoler etablerer ungdomsbedrifter for å lære seg entreprenørskap.

De åtte jentene i ungdomsbedriften Gledesspreder på Eidsvoll videregående skole engasjerte seg sosialt ved å tilby aktiviteter til barn med nedsatt psykisk funksjonsevne. Nå håper de at det vellykkede tiltaket kan videreføres.

– ENTREPRENØRSKAP PÅ SITT BESTE

– Dette er en god forretningsidé. Det er sosialt entreprenørskap på sitt beste, og bør videreføres, sier Eidsvolls stortingsrepresentant Tone Trøen (H).

BESTE TEAM

Jentene samlet fem barn i barneskolealder to timer i uka til dans, turn, svømming, juleverksted, uteaktiviteter, skolekjøkken og lek.

Opplegget var så vellykket at jentene ble kåret til beste team under eidsvollmesterskapet for ungdomsbedrifter som samlet deltakelse fra alle videregående skoler på Øvre Romerike.

Premien var en dag på Stortinget sammen med Tone Trøen. Der møtte de også andre representanter for helse- og omsorgskomiteen og for næringskomiteen.

– mangler et slikt tilbud

Nå er jentene i ferd med å avslutte siste året på videregående og må derfor sluttføre sitt entreprenørskap. Men opplegget var så vellykket at de håper at tilbudet kan videreføres.

Nylig var de i møte med Eidsvolls ordfører John-Erik Vika for å orientere om opplegget og behovet. Der ble de møtt med utelukkende positiv forståelse.

– Vi har nettopp drøfte dette på ØRU-møte, sier ordfører John-Erik Vika.

– Etter at Haraldvangen ble lagt ned, mangler denne gruppa et tilbud over hele Øvre Romerike.

PRIVAT VIDEREFØRING

– Vi må forsøke å dra dette videre, men kommunen kan ikke overta. Det må nok drives som en forretning, men kommunen kan bidra, blant annet med å reklamere for dette på kommunens innbyggerportal på internett, sier Vika.

– Det er ikke noe ønske om at kommunen skal ta over. Det kan drives videre som en privat bedrift, men vi trenger at kommunen kan låne ut lokaler når vi trenger det, påpeker jentene.

INTEGRERING

Hvem som eventuelt skal videreføre tilbudet når de åtte jentene spres for å utdanne seg videre, er helt i det blå.

– Men dette tilbudet bør ikke forsvinne, mener jentene.

– Vi ønsker at barn med nedsatt psykisk funksjonsevne skal få være med på tilbud sammen med alle andre. De må ikke bli stående utenfor alene. Alle trenger en bestevenn, sier jentene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.