Da Beate Christensen nylig skulle betale for 2,5 timers parkering ved Helsehuset og den interkommunale legevakta, forlangte kortautomaten 168 kroner. Hun representerer Arbeiderpartiet og reagerte så kraftig at hun tok opp avgiftene i tirsdagens kommunestyremøte.

- Det er altfor dyrt. Jeg tenker særlig på enslige forsørgere, lavlønte, kronikere og de som bruker Helsehuset mye. Å vente på lege tar fort fire timer, og da er det ikke alle som har råd til å betale for å komme seg ut av parkeringsplassen. Dette er usosialt og rammer dem som har minst, sier hun.

TILBAKE TIL GAMMEL PRIS

- Hvor mye bør det koste å stå parkert der?

- Jeg ønsker den samme prisen som vi hadde ved legevakta i Trondheimsvegen, 20 kroner timen flatt. Det er et paradoks at vi går fra den billigste til den dyreste parkeringen bare fordi det er en ny adresse, påpeker hun.

TAR BARE KORT: Ber om å få betale med penger

- Hvilke reaksjoner fikk du i kommunestyremøtet?

- Kommunaldirektør Mette Gro Iversen sa at prisen var satt ned allerede, fra den opprinnelige som jeg betalte. Og jeg forsto det slik at de skal se på dette på nytt, sier Christensen.

MANGE HUNDRE KRONER

Etter prissenkingen koster det 34 kroner timen inntil fire timer å parkere ved Helsehuset, så 60 kroner for den femte og 80 kroner fra og med den sjette timen.

- Makspris er uansett idiotisk, dessuten er den flere hundre kroner mer enn den burde være.

- Har du erfaring med parkering fra andre lignende steder?

- Rikshospitalet opererer med parkeringskort så du slipper å betale. Sånn vil jeg ha det her også, påpeker Christensen.

- Hvorfor ble det slik som detr er blitt her?

- Jeg tror ikke kommunen har vært involvert i planleggingen. Det er i tillegg til prisen flere andre momenter der som virker litt dårlig planlagt. Blant annet er handikapparkeringen lagt til gjesteparkeringen, og jeg så selv i vinter at det var svært vanslklelig for en bruker å gå derfra til Helsehuset, og det er tungvint å komme seg ut av parkeringsplassen når mange skal hjem om ettermiddagen. Jeg ser et forbedringspotensial på flere punkter her, sier hun.

- Hva gjør du videre?

- Jeg kontakter kommunaldirektøren til uken igjen, og jeg tar det opp i mitt utvalg. Så må vi se om vi skal innstille på noe, sier Beate Christensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.