• OPERASJONSLEDER: Eirin Rastad fra FAU ved Vilberg skole presenterte konseptet til elever og foresatte.
  • OVER ALL FORVENTNING: – Det er helt utrolig at vi får 300.000 fra kommunen, stråler f.v. elevrådsleder Caroline Michaelsen Jenssen (10), nestleder Ingrid Dahl (11) og sekretær Hedda Snekkerhaugen (11).

Nærmere 300 elever og foresatte ved Vilberg skole var samlet i Eidsvollhallen da det offisielle startskuddet for «Operasjon Lekeplass» gikk.

Operasjonsleder Eirin Rastad (FAU) startet med å vise en videosnutt – som med skrekkfilm-effekter og -musikk ga synlige bevis på at skolegården er moden for oppgradering. Hun presenterte prosjektet, og ble møtt med stor entusiasme da hun la fram eksempler på hvordan skolegården kan bli seende ut.

– Wooow, suste det gjennom Eidsvollhallen da elevene fikk se 3D-skisser av nye lekeapparater.

KOMMUNALE MIDLER

Til stede var også tidligere Vilberg-rektor, nå skolesjef i Eidsvoll kommune, Rune Holm.

– Kommunen har en pott på 500.000 kroner. Disse midlene skal fordeles mellom ti skoler, forklarte han.

Dette dempet kanskje forventningene noe – men kort tid etter sto jubelen i taket.

– Av disse midlene blir «Operasjon Lekeplass» tildelt 300.000 kroner, fortalte skolesjefen og ble møtt med høye, spontane gledesrop og stor applaus.

– OVER ALL FORVENTNING

Skolens elevråd skal være «sjefsagenter» for prosjektet. Skolens øvrige elever blir også innrullert som agenter. Sammen med foreldrene, skolen og kommunen skal de utføre forskjellige oppdrag for å få prosjektet i havn. De ønsker også å få med seg politikere og andre lokale krefter på laget.

Elevrådsleder Caroline Michaelsen Jenssen (10), nestleder Ingrid Dahl (11) og sekretær Hedda Snekkerhaugen (11) strålte av glede etter at pengegaven ble avslørt.

– Det er helt utrolig. Veldig, veldig bra. Summen var over all forventning. Nå gleder vi oss til å få en trygg, fin og moderne skolegård som elevene trives i, forteller den smilende trioen.

STORT ENGASJEMENT

– Vi merker at både voksne og barn engasjerer seg i prosjektet. De yngste elevene er veldig opptatt av lekeapparater, mens de litt eldre ønsker seg trivelige steder de kan sitte å prate. Vi har planlagt mye for alle alderstrinn, sier «sjefsagentene».

De forteller at prosessen har gått veldig raskt. Det er bare noen uker siden de snakket løst om planene i elevrådsmøte, men med god hjelp fra blant andre Eirin Rastad nærmer drømmene seg nå realitet. – Det Eirin gjør er helt enestående. Helt fantastisk! Alle på skolen setter stor pris på innsatsen hennes. Hun er veldig flink og hyggelig – og sprer masse positiv energi, skryter jentene.

– BARNA ER DRIVKRAFTEN

Ideen dukket opp etter at en formell lekeplass-kontroll ble utført i fjor høst. Kontrollen viste at flere av lekeapparatene og -stativene måtte fjernes av hensyn til sikkerheten.

– For å få til en forandring måtte vi ha et konsept som engasjerer. Det føler jeg at oppmøtet og bidraget fra kommunen viser at vi har fått til. Nå blir det en kort, intensiv periode fram mot sommerferien. Barna er drivkraften, de skal inspirere oss voksne. Vi kaller det ikke for dugnad, men bruker det litt mer motiverende ordet «oppdrag», sier operasjonsleder Eirin Rastad.

– Vi spiller på lag med kommunen og skolen, som allerede har begynt å bestille materiell. I tillegg viser dette barna hvor mye de kan være med å påvirke selv, påpeker hun.

FAKTA: 

  • Prosjektet tilhører barna ved Vilberg skole
  • Skal bidra til aktivitet, lek og fellesskap
  • De planlagte apparatene kan flyttes til evt. ny skole
  • Skolens 362 elever blir «agenter» for prosjektet
  • Elevrådet blir «sjefsagenter»
  • 300 000,- har blitt innvilget fra kommunen
  • Består av to deler: Oppdrag på skolen og innsamling til lekeapparater
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.