Stadig nye kapitler skrives i vannmysteriet i Holter. Nannestad kommune har avdekket at drikkevann er blitt borte. De mener alt tyder på at det dreier seg om at vanntyver har vært på ferde, og at disse også har sørget for å forurense drikkevannet.

– Bør uten videre anmeldes

Hans Ringnes og Lars Kristian Kjærstad har følt seg uthengte i kommunens jakt på vanntyver. To vanneksperter er helt tydelige på at saken må politianmeldes – uavhengig av hva som har skjedd.

– Jeg er enig med virksomhetsleder i at dette er alvorlig, og jeg synes også det uten videre bør politianmeldes og etterforskes. Jeg har hørt om vanntyveri i utviklingsland, men aldri i Norge, sier Sveinung Sægrov, professor i VA-systemer ved Institutt for Vann og Miljøteknikk ved NTNU.

– Drikkevannsforskriftens §4 sier klart at det er forbudt å forurense drikkevannet. Jeg har ikke vært borti slike tilfeller tidligere, og vannverkseier har hjemmel i §4 til å politianmelde slike tilfeller, jevnfør Mattilsynets veileder, sier Bjørnar Eikebrokk, sjefforsker i SINTEF.

Nå lanserer en lokal kar en helt ny teori i håp om å finne en løsning på vannmysteriet. Vedkommende, som ikke ønsker navnet sitt i avisen, sier det har vært en del kjøring med gravemaskin og traktor i området mellom Holtervegen og den store bekken som går nede i dalen. Han sier han kjenner til én person som har hatt lite vanntrykk for en tid tilbake.

Lanserer ny teori

– Hvis vannledningen til denne personen går i området maskinene har holdt på, kan vannledningen ha blitt fastklemt og kanskje en skjøt revet opp. Det var temmelig bløtt i det området som de store maskinene kjørte i sommer. Hvis det har blitt tatt vannprøver etter vannpumpa kan pumpa ha sugd inn masse fra grunnen, og det er kanskje ikke så rent. Jeg kan ikke forstå at om noen skulle ha tappet vann ved en kum, at det skulle medført forurensning av vannet andre steder i anlegget, sier Holter-mannen.

Virksomhetsleder Bente Huseby i Nannestad kommune har ikke besvart EUBs spørsmål i forbindelse med denne saken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.