– Dette er svært beklagelig. Hele salgsprosessen blir satt på vent i tre uker. Dette opplever vi ikke med noen annen kommune enn Hurdal, sier daglig leder av DNB eiendom på Råholt, Per Erik Haugen.

VIKTIG INFORMASJON

Haugen forteller at uten disse opplysningene fra kommunen, får eiendomsmegleren ikke fullført salgsoppgaven og hele saksgangen stopper opp.

– Vi trenger opplysning om kommunale tjenester fra vann, avløp, eiendomsskatt og slike kommunaltekniske ting. I Hurdal er det tydeligvis bare en ansatt som sitter på disse opplysningene og denne personen har altså ferie i uke 31, 32 og 33, sier eiendomsmegleren.

– Dette er mer enn beklagelig overfor våre kunder.

– BARE EI UKE

Rådmann i Hurdal, Bente Rudrud Herdlevær, bekrefter at det kan ha vært vanskelig å få ut eiendomsopplysninger i sommer.

– Men bare i inneværende uke. Ellers har vi hatt bemanning som skulle kunne håndtere denne type henvendelser gjennom hele sommeren.

– Vi arbeider nå med med en elektronisk løsning hvor blant annet eiendomsmeglere vil kunne hente ut opplysninger. Dette kommer på plass i løpet av høsten, opplyser rådmannen til EUB.

LES OGSÅ: Kjøpte idyll på landet http://www.eub.no/nyheter/kjopte-idyll-paa-landet-etter-30-aar-i-byen

Fakta

Hvert år selges det tusenvis av boliger på Øvre Romerike.

De aller fleste av disse salgene går gjennom meglerfirmaer, men det er også enkelte boligselgere som selger huset sitt privat.

Et salgsprospekt skal inneholde detaljerte opplysninger om eiendommen, blant annet om kommunale tjenester og hva de koster per år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.