Vannscooterdebatten gasser videre med full styrke. Naboer til Hurdalssjøen ber nå om at det vedtatte totalforbudet håndheves.

– Vannscooterne er mesteparten av tiden ute og kjører i sirkler for å lage bølger og hoppe. De kjører rundt og rundt, gjerne flere ifølge og lager bølger for hverandre. De kjører i timevis av gangen, og mest i helgene. Dette bråker mye mer enn noen båt jeg har hørt og sett på Hurdalssjøen i løpet av ti år. Når de kun kjører fram og tilbake i rimelig fart eller har med ungene ut på tube, er det en helt annen lyd. Men til det kan de også bruke en vanlig båt, sier Eva Fjeldstad. Hun er bosatt i Vestsidevegen 196 i Hurdal og har Hurdalssjøen som nærmeste nabo. Torsdag var flere vannscooterkjørere ute i EUB og sa de vil fortsette å kjøre vannscootere lokalt. De mener regelverket er uklart.

LES OGSÅ: Fortsatt totalforbud mot vannscootere

Bruker idyllen flittig

Ordførerne Runar Bålsrud, John-Erik Vika og Hans Thue viser til den vedtatte forskriften fra 1996 – som tydelig slår fast et totalforbud mot vannscootere. Dette understreker også Kystverkets seniorrådgiver Bjarte Buanes. Han viser til Oslo kommune, som også har hatt en særregulering av vannscootere. Denne har, som i Hurdal, Nannestad og Eidsvoll, kommet til nytte nå som den sentrale Vannscooterforskriften er fjernet. Både Eva Fjeldstad og Kjartan Sælensminde setter stor pris på Hurdalssjøen. Sistnevnte er hyttenabo til idyllen.

– Det støyer mer enn nok slik vannscooterkjøringen er utpå her i dag. Jeg vil sammenligne det med en motocrossbane. Hadde vi fått det i området her ville man protestert høylytt, sier Sælensminde, som bruker sjøen flittig til for eksempel padling. Han støtter ordførernes utspill der de henviser til totalforbudet.

LES OGSÅ: Nekter å parkere vannscooterne

Støtter ordførerne

– Jeg ser ingen grunn til at dette skal endres. Det er fint at ordførerne har gått sammen og støtter hverandre i dette, sier han.

– Det gir en lyd som til forveksling høres ut som en kantklipper. Den har naboen opplyst at gir 98 desibel. Det er mye bråk. Når vannscooterne kjører på vannet og det er stille eller vinden kommer mot land, da bærer lyden enormt godt. Vi hører hva de sier når de snakker sammen, og vi hører vannscooterne som de kjørte rett i nærheten av oss, sier Eva Fjeldstad. Hun viser blant annet til nabolovens §2, som sier at man ikke skal gjøre noe som er urimelig eller unødvendig til skade eller ulempe for naboene.

– Slik jeg oppfatter det, er denne kjøringen for å ha det gøy. Det er ikke nødvendig og det er utilbørlig bråk, sier hun.

Fakta

  • Inntil 19. mai i år måtte vannscooterne holde seg minimum 400 meter fra land. Da valgte Regjeringen å oppheve Vannscooterforskriften.
  • Nå er det opp til hver kommune å vedta eget regelverk i sine farvann. Flere kommuner jobber nå med dette. 
  • Både Ullensaker, Eidsvoll, Hurdal og Nannestad har fra før forskrifter som innebærer totalforbud. I Eidsvoll kan gis dispensasjon på Vorma.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.