- Kirkevalget er svært viktig. Det er to valg, menighetsråd og bispedømmeråd, sier Weider, som er prost i Øvre Romerike prosti.

RÅDET FOR MENIGHETEN

- Menighetsrådet er et viktig råd i en menighet, som legger føringer for virksomheten. Det er dette rådet som bestemmer hva det skal legges vekt på, sier Weider, prost i Øvre Romerike prosti.

Han oppfordrer nå alle som skal stemme ved kommune- og fylkestingsvalg om også å avlegge sin stemme til kirkevalget.

- Dette skjer i tilknytning til valglokalene for kommunevalget, sier Weider.

LES OGSÅ: Bygger kirke like ved E6

ANSETTER PRESTER

Bispedømmerådet er et råd for hele bispedømmet, hvor én av mange viktige oppgaver er å ansette prester.

- Hvert år samles de 11 bispedømmerådene i landet til Kirkemøtet, kirkens «storting». Der tas det viktige avgjørelser. Én sak nå er at fra 2017 er ikke lenger kirken en statskirke. Det er derfor viktig å få til en god organisering av kirken.

- En annen sak er om kirken skal vie likekjønnede. Dette er det Kirkemøtet som avgjør, sier Weider.

Han opplyser at det for første gang er to lister med kandidater til bispedømmerådet.

- Det jeg kan si om listene er at kandidatene på Nominasjonskomiteens liste har ulike synspunkter på en del av de viktige spørsmålene i kirken. Denne listen er blitt til ved en demokratisk prosess i bispedømmet, der menighetsrådene har vært med i prosessen. Lista har også som navn Mangfoldig folkekirke.

- Den andre lista er lansert av en gruppe som kalles Åpen folkekirke. Kandidatene på denne lista har også ulike synspunkter på en del spørsmål, men alle er forpliktet på å gå inn for at kirken skal åpne opp for å vie likekjønnede, sier Weider.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.