• FEST: De om lag 160 gjestene som deltok på 50-årsmarkeringen for Orbit Arena fikk servert mye og god mat på Herredshuset Jessheim.

Nå har han 50 prosent fast jobb hos Kiwi i Gotaasgården på Jessheim. For å prøve seg litt mer skal han også ut i praksis hos Power på Jessheim.

– Så nå er alle dagene mine fulle. Jeg har bare én fridag, og det er søndag. Takket være Orbit Arena kom jeg fort ut i jobb. Jeg var vel der bare fem ganger før jeg fikk praksisplass hos Kiwi i mars i fjor. I november fikk jeg kontrakt. Jeg kan ikke få takket dem som jobber hos Orbit Arena nok. De er nesten som en familie for meg, sier Arihi.

Orbit Arena har i 50 år vært en stor aktør innen arbeidsinkludering og attføringstjenester.

FØRSTE ARBEIDSKONTRAKT

Han forteller at har hatt flere jobber, men at jobben hos Kiwi er den første han har kontrakt på.

– Jeg har gått kokkelinja, men jeg ble ikke ferdig med det, for jeg klarte ikke mer skole. Jeg ville bare ha meg en jobb, sier Arihi.

Han forteller at han liker å jobbe med mennesker.

– Jeg vil ha den kontakten at jeg kan se kunden. Jeg kunne også fått en jobb med å sitte å ta imot bestillinger på telefon, men jeg føler ikke det er noe for meg. Jeg vil ha det personlige ved å se ansiktet til personen og se at de smiler og å ha en samtale. Det er for mye telefoni i nå for tida. Nå blir man nesten født med telefon, sier Arihi.

– ALLE KAN JOBBE

Tone Trøen (H), leder for familie- og kulturkomiteen på Stortinget, var invitert til 50-årsmarkeringen i Herredshuset på Jessheim.

– Å hjelpe mennesker med nedsatt arbeidsevne til å få seg jobb er noe av det mest samfunnsøkonomisk lønnsomme vi kan drive med her i landet. Alle kan jobbe, bare de får den riktige jobben. Det gjelder i noen sammenhenger å se mulighetene. Arbeid har stor betydning for den enkeltes livskvalitet. Arbeidsmarkedstiltakene og de tjenestene Orbit Arena tilbyr, er en viktig del av innsatsen for å få flere i arbeid, sier Trøen.

VIKTIG FOR KOMMUNENE

John-Erik Vika (Sp), ordfører i Eidsvoll kommune, og konferansier på jubileumsfesten, mener Orbit Arena er en viktig bedrift for eierkommunene Eidsvoll, Hurdal, Nannestad og Ullensaker. I tillegg er Akershus fylkeskommune og noen private aktører med på eiersiden.

– Vi ser helt klart nytten av det profesjonelle arbeidet som gjøres hos Orbit Arena. Det er rørende gode resultater. Dette hadde vi ikke klart selv. Folk kommer ut som tente lys, sier Vika.

LES OGSÅ: Mange flere må ha sosialhjelp for å klare seg.  Men Britt har funnet løsningen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.