Det begynte med innbrudd på kommunens eiendom i Brannmannsvegen 5 på Jessheim i helga. Der brøt tyver seg inn i sju biler og stjal verktøy for 100.000 kroner. Mandag morgen kom det inn flere slike henvendelser til politiet.

– Flere containere i Balder Allé er brutt opp. Det samme i Hovinmovegen 166 og i Fjellfotvegen i Nes. Felles for de tre er at det er stjålet verktøy for store verdier, sier Terje Skaftnes, operasjonsleder i Øst politidistrikt.

I Balder Allé ligger byggeplassen til Møllers nye vindtunnel. Den fikk besøk av tyver i løpet av helga.

– De har brutt opp alle containere og stjålet verktøy fra oss og våre underentreprenører. Dessuten herpet de en bil, men de brøt seg ikke inn i brakkene, sier Anton Hagaløkken, prosjektleder i Ø.M. Fjeld som jobber på byggeplassen.

– Noe ordentlig herk

– Hva gjør dere nå når dere er tomme for verktøy?

– Vi bruker dagen på å skaffe nytt, men dette er noe ordentlig herk fordi det forsinker arbeidet vårt, påpeker han.

Som på mange andre byggeplasser oppbevares verktøyet der i låste stålcontainere om nettene.

– Lettomsettelige gjenstander?

– Noe er merket med vårt nummer og navn, og det er vel vrient å bli kvitt. Det som er umerket derimot, er nok lett å selge, sier Hagaløkken.

At byggeplassen er inngjerdet og containerne låst med solide hengelåser og slåer, er tydeligvis ingen hindring for tyvene. Da EUB var på anleggsområdet mandag jobbet en politipatrulje med å sikre spor.

Dyreste utstyret

– Det dreier seg om verdier til 500.000 kroner. Alt av håndverktøy, boltepistoler, lasere og sveiseapparater er borte. De har plukket med seg det dyreste utstyret, sier Jo Engebretsen, anleggsleder i Ø.M. Fjeld.

Også på anleggsplassen i Hovinmovegen 166 – et par hundre meter unna – hadde de hatt besøk av ubudne gjester.

– Tre containere er brutt opp, og de har fått med seg verktøy til 100.000-150.000 kroner i hver av dem. De har opplagt visst hva de har sett etter, sier Ernst Gundersen i Gundersen Entreprenør som er underleverandør til Skanska.

Også på Gjøvik hadde tyver stjålet verktøy i helga. Politiet ser en sammenheng mellom hendelsene.

– Det er nærliggende å se på slike forhold i ettertid, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i politiet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.