Halve Norge ligger nede, kan det virke som, og sentralbanksjefen varslet nylig at vi står foran en økonomisk vinter. Eiendomsutvikler Tim Holmvik på Jessheim frykter ikke framtiden.

- Det beste tegnet på investering og vekst er antall heisekraner. Da Bjørvika i Oslo ble bygd var det åtte kraner der på det meste. Altså omtrent det samme vi har i Ullensaker nå, sier han.

LES OGSÅ: «Det er på tide at noen setter ned foten»

KYSTEN BLØR

Holmvik har lang erfaring fra byggeindustrien, og sier han aldri har sett maken til hva Øvre Romerike står foran.

- Det investeres over en lav sko her allerede, en helt hinsides verdiskapning. I tillegg til prosjektene som nå bygges, er flere andre på trappene. Vi får se enda flere heisekraner, for å si det sånn.

- Hva med banksjefens vinter?

- Den rammer hovedsakelig kysten, og er langt unna oss. Øvre Romerike er næringslivets nye honningkrukke. Vi snakker om flere investeringer i 100-millionersklassen, og det er god forrenting for alle. De som vil investere i noe ser muligheten til å gjøre det stort her, påpeker han.

- Hva med vanlige folk midt oppe i dette rotteracet?

- De tjener på vekst de også. Noe av den sikreste investeringen du kan gjøre er fast eiendom særlig på Jessheim, Råholt og andre tettsteder. For fortsatt er prisene relativt lave. Dessuten, både Ullensaker og Eidsvoll kommuner har nettopp levert rekordstore overskudd. Det er et direkte resultat av veksten. Når folk flytter hit betyr det penger inn i kassa umiddelbart. Det kommer alle til gode i form av kulturtilbud, skoler, idrettsarenaer og gode boområder. Vekst er roten til positiv utvikling, påstår han.

LES OGSÅ: - Det er klart at leilighetene her ikke blir av de billigste på Jessheim

FLYTTER HIT

Holmvik er begeistret på vegne av regionen, og er sikker på at han blir det framover også.

- Flyplassen er den store motoren. Etter 20 år, bor mange som jobber der fortsatt i Oslo og på Nedre Romerike. Det endrer seg, for her blir det enda mer satsing og da flytter folk. Øvre Romerike blir en bo- og arbeidsregion uten sidestykke. Store nasjonale aktører er her allerede, Trøndelag-baserte Hent bygger nå LHL-sykehuset, sier han.

KLARE AREALER

Eiendomsutvikleren er sikker på at vi bare har sett begynnelsen på det han kaller eventyret på Øvre Romerike.

- Den virkelig store veksten starter høsten 2017. De som synes det har vært store endringer her har ikke sett noe i forhold til hva som kommer. Mulighetene for dem som investerer blir så gode at de virkelig store kapitalaktørene ikke har råd til å være borte. Nå gjelder det å ha klargjorte arealer som aktørene kan gripe fatt i, regionen kan bli selve bærebjellen for hele Innlandsnorge. De kommunene som evner å ligge i forkant vil gjøre det enormt bra, sier han.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.