– Ungdom på Jessheim har få steder å være hvis vi ikke driver aktiv idrett, påpeker Ramjar Latifi.

Han er elev ved Jessheim videregående og skoleringsansvarlig i Ullensaker AUF. Nå ser han det er på høy tid med et ungdomshus til.

– Vi trenger trygge arenaer der vi kan være sosiale sammen. Ullensaker kommune har et problem når mange ungdom henger på kjøpesentrene, eller bare driver rundt i skolegårdene fordi de ikke har andre steder å være. De stedene er ikke skapt for at ungdom skal samles der, sier han.

EGET HUS

Latifi understreker at mange ungdom ønsker å være aktive og sosiale uten å måtte melde seg inn i et idrettslag.

– Et eget hus er best siden det må være åpent etter skoletid og i helgene. Mange videregående elever går på skolen til nærmere klokken 16, og har ikke noe tilbud etter skoletid. Derfor hadde Frivillighetens hus passet perfekt til dette, sier han.

– Den muligheten får dere ikke, men har AUF andre alternative?

– Nav flytter snart ut av rådhuset, og det kan være en fin plassering for et ungdomshus. Eneste problemet er at det er litt for lite, vi trenger nok mer plass.

– Hva sier andre ungdommer om behovet for et ungdomshus?

– Jeg sendte nylig en snap til alle jeg kjenner på Jessheim og spurte om hva de ønsker, hva som er bra og dårlig her. Flere sa at fritidstilbudet er for dyrt, at de ønsker et sted å være, og at de synes kommunen satser for lite på breddeaktivitet, sier Latifi.

KAN HJELPE MANGE

Ungdomspolitikeren sier det er en del rusmisbruk blant ungdom i kommunen, og tror et ungdomshus kan begrense slikt.

– Vi tenker at unge mennesker som sliter med ensomhet og psykiske lidelser har godt av å ha et sted å være. Et ungdomshus er selvsagt ikke løsningen, men et steg i forebyggingen, påpeker han.

– Hvilke aktiviteter bør huset inneholde?

– Vi har ikke gått dypt inn i dette, men klubben må være for ungdommer over 15 år. Ungdomsklubber andre steder tilbyr for eksempel jobbsøkerhjelp og gir muligheter for å spille i band sammen. Det kan være noe for Ullensaker, sier Latifi, og trekker i tillegg fram de mange nye innbyggerne i kommunen.

– De trenger også møteplasser for å få venner, påpeker han.

– Dere mener ungdomshuset må ligge på Allergot eller Gystad. Hvorfor så nært sentrum?

– Fordi det er det enkleste for de ungdommen som kommer fra Nordkisa og andre steder. Når det ligger nært tog og buss er det lettere å inkludere alle. Og det bør være flinke miljøarbeidere til stede, sier Ramjar Latifi.

BLIR NEPPE I NAV-KONTORENE

Om Nav-kontorene i rådhuset blir ungdomsklubb gjenstår å se.

AUF ytret ønske om at Navs lokaler i rådhuset, som snart skal flyttes fra, kan passe som en ungdomsklubb. 

– Hva er din kommentar til det, og hva er kommunens plan for de kontorene, ordfører Tom Staahle?

– Jeg tenker at det innspillet får sendes via ungdomsrådet og følge ordinær saksgang. Det er andre planer for lokalene som det arbeides med, og diskusjonen om ungdomshus i sentrum eller ikke er det mange meninger om. Så det naturlige er at dette må det ses på, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.