Fra og med den 16. august slipper lokale musikere å dra langt for å få det de trenger. Da åpner nemlig Eva Kjæreng musikkbutikk på Amfi Råholt.

LYDISOLERT ROM

– Her vil man få det meste. Strenger, kabler, lydutstyr … Selvsagt i tillegg til større instrumenter. Det vil også bli en del småtteri, for eksempel i form av musikalske gaveartikler, sier innehaveren selv.

–Før åpningen vil vi få på plass et lydisolert rom. Dette er spesialbestilt fra Spania. Her kan kundene få prøvespille de forskjellige instrumentene i ro og mak, forteller Kjæreng.

VERKSTED

– Jeg hadde aldri turt å åpne et rent instrument-utsalg, understreker hun.

Derfor blir det også mulig for kundene å få reparert instrumentene sine i den nye butikken. Med på laget har hun 4–5 deltidsansatte, som alle har solid musikkbakgrunn.

– Dette er kompetente folk som alle har forskjellige instrumenter som sitt fag. Da jeg søkte etter folk fikk jeg inn over hundre søknader. Jeg har også mange kontakter som kan trå hjelpende til, ved behov, forteller hun.

For alle musikere

De som eventuelt måtte håpe på en god, gammeldags platebutikk må gå et annet sted.

– Dette skal være en faghandel for musikere, understreker hun.

Det skal imidlertid være en lav terskel for å oppsøke butikken.

– Vi tar gjerne imot ferske musikanter i tillegg til de mer drevne. I startperioden kommer vi til å se an hva slags behov kundene våre har, så tar vi det derifra. Varesortimentet vil vi også vurdere fortløpende – og det vi ikke har på lager kan vi ofte skaffe.

MUSIKALSK BAKGRUNN

Kjæreng har drevet en reinspikka korpsbutikk på Vormsund i tre år. Nå flytter hun driften til Råholt samtidig som hun oppgraderer tilbudet.

– Etter å ha vært i musikkbransjen i over tjue år føler jeg meg sikker på at behovet er der. Jeg er ganske trygg på at markedet finnes, og vet at dette er etterspurt av flere. Samtidig håper jeg også at eidsvollingene kommer til å bruke oss. Dette vil bli den eneste butikken i sitt slag mellom Oslo og Gjøvik, påpeker Kjæreng, som selv spiller fløyte og saksofon.

I tillegg har hun tysk svennebrev som instrumentmaker.

NETTBUTIKK

For kunder utabygds, og for dem som ønsker å orientere seg litt tilbyr Kjæreng også nettbutikk. I tillegg til private ser hun på grunnskoler og musikkskoler som potensielle kundegrupper.

– Her skal ikke folk føle at de bare kjøper en gitar. De skal også få hjelp til å fikse den, lover hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.