• Mest solgt: Hos Felleskjøpet selger de mest av robotgressklipperne fra Viking.
  • Utstyr: Selv om robotgressklipperen går av seg selv, trenger den vedlikehold. Kniver må blant annet byttes.

Gå bak-gressklipper, traktorgressklipper eller robotgressklipper. Man har ikke lenger bare ett valg når man skal ut for å finne gressklipper.

Og mens salget på de to førstnevnte klipperne har gått ned, har salget på robotgressklippere økt hos Felleskjøpet på Botshaugtangen i Eidsvoll.

– Vi har hatt en jevn økning på salg av robotgressklipperne helt siden vi begynte å selge dem for om lag fem år siden, forteller butikksjef Anne Grethe Hammer, og legger til at de bare det siste året har økt salget med 18 prosent.

Pen plen

Butikksjefen tror de selvgående gressklipperne har kommet for å bli.

– Absolutt. Jeg tror det blir mer og mer salg av denne typen gressklippere, og at den har kommet for å bli, sier hun.

– Plenen blir veldig pen når det klippes med robotgressklipper, så det kan nok tenkes at man får lyst på en dersom man ser at naboen har gått til anskaffelse.

Bred kundegruppe

Kundegruppen som kjøpet robotgressklippere er bred. Unge, som gamle, de med stor plen, og de med liten plen.

– Det vi har sett i det siste, er at vi stadig selger flere av de mindre klipperne, noe som kan vitne om at også de med mindre hager velger å kjøpe robotgressklipper, mener Hammer.

Robotgressklipperne kommer i flere forskjellige størrelser, merker og i ulik prisklasse.

– I butikken hos oss har vi solgt mest av robotgressklipperne fra Viking, forteller butikksjefen, og legger til at de også selger modeller fra Robomow.

Flere ting spiller inn

Når valget om robotgressklipper skal tas, er det flere ting man bør tenke på.

– Man bør blant annet velge klipper ut ifra størrelse på hagen. I tillegg bør man ha i bakhodet at det ikke skal være for bratt og for mange dumper i plenen, sier Hammer.

For å sørge for at kundene som ønsker å kjøpe robotgressklipper får den hjelpen de trenger, har Felleskjøpet-butikken sendt flere av sine ansatte på kurs.

– Vi har to ansatte som er blitt kurset, både for å kunne gi god informasjon i forkant av kjøpet, men også for å bistå med service i etterkant, avslutter Hammer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.