Sammen med pappa Tor-André Andreassen og kameraten Petter Folvik startet Sander på Nordkapp for ei drøy uke siden. Sammen skal de sykle 2.700 kilometer hjem til Hurdal. Team Tour de Sander – NordkappHurdal 2018 er dermed godt i gang. Sander er født med ryggmargsbrokk. Han har ingen førlighet i underkroppen og har sittet i rullestol i hele sitt liv. Han er derfor utstyrt med en spesiallaget sykkel hvor han «trår med armene». Målet er å bruke 30 dager på turen.

I følgebilen har de med seg mamma Gunn Mariann, Sanders søster Jenny og broren Felix.

Mzima Mortensen, Sander og Petters klassekamerat, sluttet seg til gruppa i Bardufoss og skal også sykle sammen med dem hjem til Hurdal.

HILSEN FRA TUFTE

Den ikke helt ukjente OL-vinneren i roing, Olaf Tufte, har sendt en videohilsen til Sander og gjengen på Facebook-siden Tour de Sander – NordkappHurdal 2018. Der sier Tufte blant annet: Hei Sander! Ryktene sier at du har lagt ut på en ørliten sykkeltur. Det er ganske sinnssykt. Den turen her kommer du til å få hår på brøstet av. Når dere vel hjemme håper jeg du sender meg en liten melding. Vel hjemme, og vel gjennomført, så skal jeg se om ikke jeg kan få sendt deg en bambusboxer så du alle fall kan sitte komfortabelt, for jeg regner med at du blir rimelig sår i baken etter alle de mila. Uansett, jeg er imponert og ganske så inspirert av at du gjør en sånn tur. Håper det år fint.

MOTIVERENDE

– Vi fikk en veldig motiverende melding fra Olaf Tufte, og det varmet veldig, sier Tor-André Andreassen.

Team Tour de Sander sykler til inntekt for Handikappede Barns Foreldreforening (HBF).

– Det har gått veldig bra så langt. Bare litt trøbbel med Sanders sykkel. Men han imponerer meg. Han har ikke klaget en eneste gang, og har rørt meg til tårer. Man skal lete lenge etter sykkelgleden han har, sier pappa Tor-André.

Mandag syklet de fra Bardufoss til Bjerkvik, før de satte kursen mot Lofoten tirsdag.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot her oppe, og har også overnattet privat, sier Tor-André.

Han forteller at de nå har over 6.500 følgere på Facebook.

LES OGSÅ: – Det er godt gjort av farfar å sykle så langt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.