– Dette er en stor dag. Mitt oppdrag her i dag er å overlevere denne skolen offisielt fra Nannestad kommunestyre til dere som skal bruke den, og foreta den offisielle åpningen.

Slik åpnet ordfører Hans Thue (Ap) sin tale da «nye» Nannestad ungdomsskole ble offisielt åpnet etter renovering og utvidelse.

Han pekte i sin tale blant annet på ansvaret både elever og ansatte ved skolen har.

– Dere må ta vare på den investeringen som er gjort. Dere må sørge for at skolen er like fin når neste års 8.-klassinger begynner her. Og slik skal det være framover, år om år. Ta ansvar, og minn hverandre på at dette er lånte ressurser, at det kommer noen etter dere som har samme behov og samme krav til en fin skole, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Driver ungdoms-skolens «hjerte»

Åpningen ble foretatt på ballbanen med elever, ansatte, representanter fra Nannestad kommune og entreprenører som har vært med å fornye og utvide skolen.

Det var politisk uenighet om man skulle rehabilitere og bygge på den gamle skolen eller om man skulle bygge en ny skole.

– Men det kommunestyret var enig om var at den gamle skolen var for trang og nedslitt. Det ble derfor gjort noen valg og prioriteringer. Vi valgte å lytte til elevene, som var ganske unisone om et ønske om én stor ungdomsskole i Nannestad. Én her, og ikke én til i Maura. Elevene ønsket å bytte miljø, og bli en del av en større enhet, én felles ungdomsskole. Etter sju år på en barneskole er det fint å treffe elever fra andre deler av bygda og kanskje få nye venner, sier ordføreren.

Nannestad ungdomsskole er nå dimensjonert for 630 elever, og det er i dag 547 elever ved skolen.

– Det betyr at vi i flere år vil kunne takle befolkningsøkningen, selv om Nannestad er den kommunen i Norge søm øker mest i befolkning, sier Thue.

Skolens rehabilitering og utvidelse har en prislapp på om lag 150 millioner kroner.

LES OGSÅ: «Ny» ungdomsskole: – Det var jo på tide med en forbedring

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.