Lars Halvor Stokstad Oserud holder seg opptatt med gården sin og nestlederrollen i både Ullensaker Bondelag og Ullensaker Senterparti. - Det blir ikke mye tid til ferie, sier han.

HVA ER DU OPPTATT AV NÅ?

- Nå er jeg opptatt av innhøsting og tresking. I tillegg har jeg noe dyr på beite som jeg må følge med på.

HVA BETYR SOMMEREN FOR DEG?

- Sommeren for meg betyr mye jobbing. Det er en hektisk tid, men vi tar oss gjerne tid en kveld til å bade og kose oss med venner. Gjerne grille litt. Men det er sjelden det blir noe lang ferie.

LES OGSÅ: Marthe (25) satser ti mill. på nytt fjøs. Har tro på at det vil være behov for bønder også i framtida.

HVA OG HVOR ER DITT OPTIMALE FERIESTED?

- Jeg er egentlig glad i alle former av ferie, men jeg er veldig glad i å reise i Norge. På fjellet i Norge er bra, og aller best er hytta i Valdres. Det er vel det optimale.

SOMMERENS FERIEPLANER?

- Som sagt, så blir det lite ferie. Jeg har vært på en todagers fjelltur også har jeg vært i Vikersund en uke, på Bygdeung­domens landsstevne.

SOVER DU BORT DEN LYSE SOMMERNATTA ­­- ­ELLER ...?

- Tja, det er vel litt begge deler. Det har hendt at jeg kjører vekk sommernatta på traktor. Også tar vi oss noen kvelder med grilling og gode venner, og da kan det fort bli sent.

HVA HAR DU HELST PÅ ØRET OM SOMMEREN?

- Det blir radio jeg hører på, altså. Så det som spilles der. Ellers er jeg veldig glad i norsk musikk.

HAR DU EN GOD SOMMERSANG?

- Det finnes jo mange gode sommersanger. Som nordmenn flest blir jeg i sommerstemning av Postgirobygget. I tillegg hadde vi i Bygdeungdomslaget laget en sang til landsstevnet som var i fjor. Den gir meg ganske gode sommerminner.

HVA LEGGER DU HELST PÅ GRILLEN OG HVA DRIKKER DU TIL?

- På grillen legger jeg norsk storfekjøtt. Enten noe hamburgere eller indrefilet. Ved siden av har jeg gjerne potetsalat, salat eller bakt potet. Hvis jeg skal kose meg skikkelig, så drikker jeg en kald øl til.

HAR DU ET SPESIELT SOMMERMINNE DU KAN DELE MED LESERNE?

- I fjor var jeg med på å arrangere landsstevne for Bygdeungdomslaget på Hvam. Det kom over 2000 mennesker og det var utrolig moro. Planlegging hadde tatt to år, og jeg og en kompis regnet på det, og fant ut at vi hadde brukt rundt ett årsverk på planleggingen. Det er et sommerminne som står veldig sterkt hos meg.

ELLER KANSKJE EN LITEN TABBE?

- Tidenes tabbe er jo jordbruksrelatert, men jeg håper og tror de fleste leserne vil skjønne den. Det er rett og slett at i våres, da jeg skulle havre, gikk det litt fort i svingene. Jeg hørte på radio hvor en av mine tidligere lærere ble intervjuet. Dermed fylte jeg en sekk havre og en sekk bygg oppi såmaskinen uten å merke det. Derfor har vi et jorde der det vokser ferdig frokostblanding.

SER DU MYE PÅ TV OM SOMMEREN OG HVA SER DU HELST PÅ DA?

- Nei, det blir utrolig lite TV om sommeren. Hvis jeg først ser på noe, så må det bli en film jeg liker.

SKAL DU PÅ FESTIVAL I SOMMER ELLER ET ­ANNET KULTURARRANGEMENT?

- Jeg har vært på landsstevne for Bygdeungdomslaget i Vikersund. Der spilte blant annet Hellbillies og Staysman & Lazz. Det var ålreit.

HVOR BADER DU HELST?

- Jeg bader helst i Hvamsetertjernet. Der er det godt og varmt.

LIVET DITT SÅ LANGT - HVA KAN DU SI OM DET?

- Jeg er veldig fornøyd med hva jeg har fått til så langt, og jeg håper å få til minst like mye framover. I tillegg giftet jeg meg i sommer, og det var veldig stas og noe jeg er godt fornøyd med. Vi har ingen barn ennå, men jeg gleder meg til det kommer. Jeg kjøpte gården for tre år siden og det er noe jeg trives veldig godt med. Ikke noe anger.

HVA ER DINE NÆRMESTE PLANER?

- De nærmeste planene gjelder nok gården de også. Jeg skal videreutvikle drifta og nydyrke et stort areal.

seks kjappe

Kort eller lang bukse? - Kort.

Sommer eller vinter? - Begge deler.

Fotball eller konsert? - Konsert.

Vin eller vann? - Spørs på sammenhengen.

Sydenferie eller Norgesferie? - Norgesferie.

Papir eller nett? - Nett.

Hvem er du egnetlig?

- Jeg er en bonde som er engasjert i en god del.

Navn: Lars Halvor Stokstad Oserud

Alder: 28 år

Bosted: Algarheim

Familie: Gift med Eline Stokstad Oserud

Interesser: Dyr og friluftsliv

Yrke: Bonde

LES OGSÅ: Amund Dønnum mener landbruket på Øvre Romerike kan se lyst på framtida.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.