Nå står endelig ny bolig og uthus klart på tomta til Solveig og Kjell Nordsveen ved Åsvegen, like nord for Åsgreina, i Nannestad. Familien Nordsveen måtte kjempe mot forsikringsselskapet Gjensidige da det var uenighet om huset var totalskadd eller om det kunne renoveres etter skadene bilen påførte huset.

– Det er en lettelse at vi nå kan sette strek. Vi er selv om det har tatt lang tid svært godt fornøyde med resultatet, sier Kjell Nordsveen.

Onsdag fikk de nøkkelen av Byggmester Frank Aasheim.

– Men vi kommer ikke til å flytte inn selv. Stedet skal etter hvert legges ut for salg, sier Nordsveen.

STOR PICKUP TRAFF VEGGEN

Tirsdag 2. juli 2013 satt Solveig og Kjell Nordsveen inne i huset sitt ved Åsvegen i Nannestad da en stor SUV med en alkoholpåvirket fører bak rattet dundret inn i husveggen. Huset flyttet seg på grunnmuren. Føreren pådro seg imidlertid bare mindre skader.

Det viste seg at det skulle bli en om lag to og et halvt års kamp mot forsikringsselskapet. Nordsveen engasjerte en takstmann som konkluderte med at huset var totalskadd og at det måtte rives. Forsikringsselskapet var ikke av samme oppfatning og mente det kunne rehabiliteres.

Nannestad kommune mente imidlertid at dette måtte defineres som en hovedombygging, noe som ikke ble godkjent. Saksbehandlingen konkluderte derfor med at det gamle huset ikke kunne settes i stand på den gamle grunnmuren siden bygget etter dagens regelverk for hovedombygging ville kommet for nære vegen. Forutsetningene ble derfor endret og Nordsveen ble tilkjent full erstatning fra forsikringsselskapet.

I desember 2015 ble det dermed klart at huset skulle rives og et nytt hus kunne bygges litt lenger unna vegen.

VIL SELGE

Nå skal huset selges. Ekteparet Nordsveen hadde allerede på det tidspunktet da huset ble skadd bestilt leilighet i Nannestad sentrum. Imidlertid måtte de i mellomtida leie en leilighet i Maura siden de ikke kunne bo i huset. De bor i dag i Nannestad sentrum. Sønnene Steinar og Egil har hjulpet foreldrene under den tunge prosessen.

Huset vil ifølge eieren trolig få en prisantydning på litt over fem millioner kroner.

– Det er jo en høyere verdi enn det gamle huset. Nå skal det også sies at det er brukt egne oppsparte midler i tillegg til forsikringssummen, sier Steinar Nordsveen.

LES OGSÅ: Fastholder kravet om tverrveg mellom Åsgreina og fylkesveg 120

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.