– Ingen vet jo hvor lenge man får leve, men det er i alle fall ikke noe dårlig tegn at oldemor er blitt så gammel, sier Oscar Martin Bae Mysen.

Han og broren Edvard Sander forteller om mange gode minner fra besøkene hos oldemor hjemme på Vollaugsmoen i Maura.

FEIRET JUL OG PÅSKE

– Vi var der i ferier og helger, men også jul og påske feiret vi ofte der. Vi var der litt i ferier også, forteller Oscar Martin.

Birgits barnebarn Conni, guttenes mor, synes det er hyggelig å feire enda en bursdag med farmoren.

– Vi har alltid utsatt ferie til etter hennes bursdag, unntatt én gang. Det var da hun fylte 100 år. Da kom vi hjem fra ferie dagen etter, forteller Conni, som sammen med sønnene kom fra Oslo for å feire 105-årsdagen til farmoren.

Hun forteller at farmor alltid har likt å omgås andre mennesker.

– Hun har alltid vært sosial, og likt å hjelpe andre mennesker, forteller Conni.

FRA HOKKSUND TIL MAURA

Løkenhagen er opprinnelig fra Strømmen, men vokste opp i Hokksund.

Hun hadde sju søsken. I 1947 skulle hun jobbe på gården til fetteren til en bekjent i Maura, og flyttet da til Lille Vollaug i 1947. Dette er en av Vollaug-gårdene. Hun har siden bodd på stedet Gata på Vollaugsmoen, og bodde hjemme helt til hun fylt 100 år. Da fortalte hun til EUB at hun mente hardt arbeid var nøkkelen til god helse og et langt liv.

– Det var hardt arbeid og lange dager, fortalte hun da.

Det synes å være en god oppskrift.

– Men det er ikke jeg som styrer hvor lenge jeg skal leve, sier Birgit.

Birgits eneste barn, Walter Løkenhagen, setter utrolig stor pris på at moren har nådd en sånn alder.

– Så vidt vi har klart å finne ut er det trolig ingen som er eldre i Nannestad nå, sier Walter.

Trolig er hun også den eldste på Romerike i dag. Per mai i år var det ti personer i Norge som var 107 og 108 år.

TRE OLDEBARN

Det er også blitt to barnebarn og tre oldebarn, hvorav ett av barnebarna og to av oldebarna altså fikk besøkt henne på den store dagen.

Birgit Synnøve ble også hedret på Nannestad sykehjem. Blant gjestene var familie, samt ansatte og beboere ved Nannestad sykehjem.

Også fungerende ordfører Karl Henrik Laache deltok på festen.

Lørdag inviteres venner og kjente til enda en markering av 105-årsdagen, og da håper hun også at hennes to gjenlevende søsken kan komme.

LES OGSÅ: Popkorn og sjokolade, og Fleksnes på lerretet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.