– Det er jo helt vilt. Jeg kan nesten ikke tro det, sier eidsvollingen, som skrev låten allerede i 1997. Nå er den kommet i en ny og covret versjon med den ukjente DJ-en Kamferdrops.

DANKET UT JUSTIN

Den nye versjonen av Jag trodde änglarna fanns har danket ut selveste Justin Bieber på Spotify Topp 50 i Sverige. Nå er låten streamet ti millioner ganger og tallet fortsetter å vokse.

– Jeg fikk telefon fra Universal som fortalte nyheten, og der var de helt fra seg, forteller William til EUB på telefon fra Spania hvor han er på ferie.

Låten som Ole Ivars og Kiki Danielsson spilte inn i 1999, ble fanget opp og covret av Kamferdrops, som heller ikke William kjenner identiteten til.

Han forteller at han skrev låten i 1997 i håp om at vokalisten i Thorleifs skulle synge den, men han så ikke på den engang.

BRAKSUKSESS

– Det angrer han seg på i dag, forteller William. To år seinere tok Ole Ivars selv låten – og det ble en braksuksess som ingen ende vil ta. Og pengene fra den 20 år gamle låten «streamer» inn – to øre per streaming og enda mer for hver gang den blir radiospilt.

– Og det uten at jeg løfter en finger, ler opphavsmannen til Jag trodde änglarna fanns.

ET INNFALL PÅ BUTIKKEN

Ikke alle gode ideer blir fanget ved skrivepulten. Williams änglar datt ned i hodet hans da han var på butikken.

– Det var den gang jeg bodde i Bærum. Da jeg gikk ut av butikken, så kom bare låten dettende ned i hodet mitt. Da jeg kom hjem, var det bare å fange den igjen, forteller han.

LES OGSÅ: Dansefest med Ole Ivars ble en suksess

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.