– Det er et moderne hus, hvor de gamle kvalitetene er bevart. Det er med tungt hjerte jeg selger, sier Kristian Furuseth. Han tar imot EUB i eneboligen med herskapelig preg i Øvre Furuset 12 på Algarheim. Her har han bodd siden 2000, men vært mye av livet.

– Stedet er bygd av oldefaren min, og faren min bodde her i sin oppvekst. Jeg har overtatt husets sjel og videreført det, sier han.

Nå er det duket for salg. Han, som jobber som fastlege på Jessheim, pleier ikke ha vondt for å ta viktige avgjørelser i livet. Men denne er større enn de fleste.

– Jeg har fått meg en kjæreste, og dette representerer min historie. Hun har sin. Det er viktig og riktig å skaffe seg noe sammen med henne. Vi må lage vår egen historie, sier Furuseth, som fortsetter som fastlege på Solli Klinikk og skal flytte i leilighet like i nærheten på Jessheim.

Selges for 7,7 millioner

Noe av det han kommer til å savne mest med huset er de fine juleselskapene med barna Else og Cecilie.

– Det har vært fast tradisjon, og er noe vi har satt enormt stor pris på alle sammen. Det er en egen stemning i huset, og den blir ekstra tydelig i høytidene, sier Furuseth. Eiendommen har 4,2 mål stor tomt, og ligger drøye seks kilometer utenfor bygryta på Jessheim. Eneboligen er fra 1929, har et bruksareal på 222 kvadratmeter og selges med en prisantydning på 7,7 millioner.

– Jeg har troen. Det er en flott eiendom og sjelden mulighet for dem som ønsker denne type eiendom. Det har vært bra med nedlastinger av prospekt, mailer og telefoner, så interessen har vært bra, sier eiendomsmegler Ann Kristin Hoset i Aktiv. Hun trekker fram den usjenerte og landlige beliggenheten, ikke langt fra bykjernen. Boligen har to stuer, tre soverom og to bad.

Laftet stabbur og kino

– Med mange flotte detaljer i boligen kan man oppleve en herskapelig følelse. Når man sitter ute og koser seg kan man lytte til fugleliv og den klukkende bekken rett nedenfor huset. På eiendommen er det også et romslig uthus, stort laftet stabbur og trippel garasje med isolert hobby- og kinorom i bakkant, sier Hoset. Søndag er første visning. Fredag formiddag var annonsen vist 6.591 ganger på Finn.

Tilbake hos Kristian Furuseth åpnes døra til vinterhagen. En interiørarkitekt som var med under utformingen av Oslo rådhus har vært en viktig bidragsyter underveis. Furuseth prioriterte de dyreste arbeidene i huset først. Så er prosjektene utviklet gradvis underveis.

– Cecilie og Else hadde nok helst sett at pappa ble boende her, men har forståelse for avgjørelsen. Det har vært oppe i familierådet, smiler Kristian.

– Spent foran visningen?

– Ja, selvsagt. Jeg håper mange ser det samme potensialet som meg her, sier Furuseth.

Herskapelig enebolig på Algarheim

Eneboligen i Øvre Furuset 12 på Algarheim ble satt opp i 1929. Bruksarealet er 222 kvadratmeter. Prisantydningen er 7,7 millioner kroner. Boligen har to stuer, tre soverom og to bad. 

Kristian Furuseth jobber til daglig som fastlege på Solli Klinikk på Jessheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.