• UTBYGGING: - Private eiendommer må kunne utvikles innen kommunens eksisterende reguleringer, sier han. Her fra tomta etter Dønnums fabrikk, som ligger brakk.
  • OSL: Mogreina grendeutvalg vil opprette kontakt med OSL for å sikre best mulige vilkår for bygda og innbyggerne der i årene som kommer.

– Mogreina står ved et veiskille. Selv om det de senere årene har vært en positiv tilflytning, har ikke Mogreina utviklet seg i takt med resten av kommunen. Med så mange fine folk samlet på ett sted må det være mulig å gjøre noe med dette, sier nyvalgt leder Tom Rosenvinge i Mogreina grendeutvalg.

De ønsker et større engasjement fra egne innbyggere og kommunen.

BOLIGER PÅ HERSJØEN: Delte meninger om det er mulig

– Det er så mye positivt her i bygda, men det er viktig at Mogreina har én stemme med tanke på alt som skjer og skal skje, påpeker han.

NYTT STYRE, NYE TAKTER

Utvalget fikk nylig et nytt styre. Der ble det også vedtatt flere satsingsområder, som at kommunen må vedta fortsatt drift av Mogreina skole, og oppgradere bygningene for å skape et tilfredsstillende lærings- og arbeidsmiljø.

– Aller helst bør en ny skolebygning på plass. Dagens skole er ikke hensiktsmessig med tanke på en moderne skolehverdag, påpeker Rosenvinge.

Han og resten av utvalget er opptatt av et levende oppvekstmiljø i grenda.

– Det må etableres idrettsanlegg her og med dette et idrettslag. Idrettsrådet har skissert utvikling av et anlegg, men initiativet må komme fra Mogreina i samråd med kommunen. Et idrettsanlegg i tilknytning til en oppgradert skole kan være et godt alternativ, sier han.

OSLO LUFTHAVN

Mogreina er nærmeste nabo til hovedflyplassen, men grendeutvalget mener at utviklingen der ikke kan gå på bekostning av grenda deres.

– OSL er en svært viktig institusjon som må gis rom for utvikling, men en tredje rullebane vil forverre situasjonen for oss med både forringelse av eiendommer, støy og forurensing. Det må derfor etableres kontakt med OSL, andre grendelag og organisasjoner for å sikre best mulige vilkår, sier Rosenvinge.

VARSEL OM BYGGESTOPP: Flere jobber står i fare hvis det blir noe av

Men han ønsker ikke forbud mot videre utbygging i grenda.

– Båndlegging av områder knyttet til en potensiell tredje rullebane må ikke påvirke eksisterende eiendommer her. Private eiendommer må kunne utvikles innenfor kommunens eksisterende reguleringer, ellers blir Mogreina et nytt Sør-Gardermoen, sier han.

ET GODT STED Å BO

Rosenvinge mener det fremfor alt må etableres et initiativ for å markedsføre Mogreina som et godt sted å bo med gode tilbud til alle.

– Gjennom positiv omtale blant oss som bor her, i media, på sosiale medier og i kommunen, skal Mogreina bestå, utvikles til et attraktivt sted å etablere seg, vokse opp og bli gammel. Vi har et ambisiøst program som ikke gjennomføres på 1-2-3, men likevel fullt mulig ved hjelp av lokalsamfunnet og kommunen, mener Tom Rosenvinge.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.