• OPPGRADERT: Alle klasserom er pusset opp og det er nye pulter og stoler. Her viser Sigrid Johansen Herseth og Sondre Skredderberget, henholdsvis leder og nestleder i elevrådet, ett av klasserommene.

– Det var jo på tide med en forbedring, sier Kjartan Roland, skolens prosjektansvarlige i byggeperioden.

Roland har vært lærer ved Nannestad ungdomsskole i snart 20 år. Skolen ble åpnet i 1965.

– Klasserommene er som de har vært, men totalrenovert med blant annet nye gulv, nye vinduer og nye pulter og stoler. Det er blitt veldig fint, sier Roland.

AKTIVITETER

Han peker også på oppgraderingen av uteområdene.

– De synes jeg er blitt utrolig flotte og innbyr til mye aktivitet, sier Roland.

Han forteller at det var knyttet litt spenning til hvordan det ville bli å «slippe elevene løse» i de mange friområdene som nå står til disposisjon for elevene.

– Å sette elever alene til å jobbe i friområdene var jo litt spennende, men det har gått veldig bra. Det er mange som jobber i disse arealene, sier Roland.

Han opplyser at skolen nå setter ekstra fokus på å etablere en kultur for et godt elevmiljø for å ivareta det som er nytt.

– Det er nytt så lenge vi ønsker å ha det nytt, og så blir det fort gammelt hvis noen ønsker det motsatte, sier Roland.

OMFATTENDE

Alle garderober for gym og svømming er totalrenovert, alle vinduer på hele skolen er byttet ut og veggene isolert.

– Det er byttet gulv i samtlige klasserom og det er reist et helt nytt tilbygg med blant annet administrasjonsområde og kantine. Også parkeringsområdene er oppgradert. Det er også gjort utbedringer på områder som ikke i utgangspunktet var planlagt. Blant annet ble det gjort en tilleggsbevilgning for å kunne kjøpe inn nye pulter og stoler til alle rom, sier Roland.

Nybygget er på 1.500 kvadratmeter, og skolen er nå på totalt om lag 3.600 kvadratmeter.

Det er i dag 65 ansatte ved skolen, og 546 elever. I fjor var det 505 elever.

– Skolen er nå dimensjonert for 630 elever, forteller Roland.

Det er kjent at det var en politisk dragkamp i forbindelse med ungdomsskoleutbyggingen.

– Noen mente man burde bygge en helt ny skole, men så var det til slutt pengene som rådde, og vi endte opp med den løsningen vi har i dag. Det ble veldig fint, men et er nok noen områder man forventer skal være bedre enn før selv om det egentlig ikke var en del av prosjektet. Det gjelder kanskje både ansatte og elever. Noe er som det var, men man har undervegs også gjort en del ting som ikke var med i prosjektet opprinnelig. De har vært flinke til å ta de tingene som man så burde gjøres, sier Roland.

LES OGSÅ: Driver ungdomsskolens «hjerte»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.