Den spreke 84-åringen var både statist på markedet og var med oppe ved gården da gruvesjefen ble takket av. Snart samles statistene igjen i Letohallen.

MYE OPPTAK - KORTE SNUTTER

- Det var marked hver onsdag, og jeg var med alle gangene så nær som én, forteller Millidal.

- Jeg liker å prate ved folk og syntes det var veldig moro å være med.

- Markedet var et stort opplegg der vi ble instruert av et veldig hyggelig par, forteller Millidal.

- Jeg ble overrasket over hvor mye arbeid som ligger bak. Vi var på markedet fra klokka åtte til klokka ett, og det ble filmet nesten hele tida. Likevel kommer det bare noen små snutter på TV.

DAMPBÅT

- Hva var det morsomste du var med på?

- Det var nok turen med dampbåten da vi skulle opp til gården for å feire gruvesjefen. Det er ikke mange som har kjørt dampbåt på Øvre Holsjø, påpeker 84-åringen.

FJERNSYNSDEBUTANT

Harry Millidal har vært med på mye opp igjennom årene som anleggsarbeider i en rekke land. Men dette er første gangen han er på TV.

- Det har vært innslag på TV fra flere av anleggene jeg har jobbet på, men dette er første gang jeg ser meg sjøl, forteller han og beskriver opplevelsen:

- Det var spesielt å se seg sjøl. Jeg kjente meg nesten ikke igjen. Det var flere som fikk øye på meg på skjermen før jeg så meg sjøl. Etterpå har jeg fått mange kommentarer fra folk som har sett meg, og det synes jeg er hyggelig.

NÆRMESTE NABO

Harry Millidal vokste opp i Millidalen og Lesjabråten i spredtbygde Gullverket. Sjøl om det er fire-fem kilometer opp til Farmen-gården Løntjernbråten, var han en av de nærmeste naboene, og han var innom mange ganger i oppveksten mens han var på fisketurer eller hadde andre ærend i skogen.

SPØKELSER

Deltakerne på Farmen tror det spøker på Løntjernbråten. Har du opplevd noe spesielt der?

- Ja, jeg husker en gang jeg og en kamerat overnattet i annen etasje. Da bodde det et ektepar og noen andre der fast. Plutselig våknet vi midt på natta. Da sto det ei dame i døråpningen og bare glante på oss.

- Så det er noe i spøkelsesmistanken?

- Nei, det var nok et virkelig menneske. Jeg tror det var søstera til gårdskona. Men folk sa at det spøkte i hytta på Lynsevangen, like i nærheten av der markedet ble holdt. Der var det ikke mange som ville ligge om natta.

- Hvordan oppfatter du livet på Farmen i forhold til hvordan det var i Gullverket da du vokste opp?

- Husene på Løntjernbråten var annerledes da enn nå, men livet der er nok ganske realistisk. Alle drev med litt jordbruk, hadde kuer og griser og noen hadde hest, forteller Harry Millidal.

Når oppryddingen etter fjernsynsinnspillingen er ferdig, vil det bli mulig å få leie Løntjernbråten til tilstelninger og overnattinger.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.