• PLUKKET GLASS. Noah (10), Brage (10) og Isaac (12) plukket opp knuste flasker og la paller over stedet for at ingen andre skulle bli skadet hvis det lå igjen noen glassbiter.

– Det er stusslig at det er sånn. Dette er et veldig fint badested for barna, blant annet fordi det er så langgrunt. Vi trives utrolig godt her, sier Conni Fjørner-Skjøld.

Søndag var hun og familien, og mange andre, på Åsanden i Hurdal for å kose seg. Før de kunne tenke på det måtte de rydde opp.

– Vi var her flere ganger forrige uke, og da var det helt fint her. Søppelkassene ble tømt fredag. Lørdag var det nok en skikkelig fest på stranda, og de som deltok ryddet ikke opp etter seg. Søppelkassene var ikke fulle da vi sjekket søndag, så det er bare latskap at de ikke ryddet opp etter seg, sier Fjørner-Skjøld.

KNUSTE FLASKER

Ida Sjøberg-Millington er også oppgitt over at badeplassen var tilgriset av søppel.

– Det var både knuste flasker, éngangsgriller, masse søppel og bokser med energidrikker. Vi fant også ei sprøyte – ikke sprøytespissen riktig nok, men det er ikke noe hyggelig. Vi vet ikke hva den ble brukt til, sier Sjøberg-Millington.

De største barna fikk oppdraget med å plukke de knuste flaskene.

– Det er dumt at noen gjør sånt. Alle må jo rydde opp etter seg. Man må tenke på miljø og sikkerhet. Det lå en stein på stranda som de hadde knust flaskene på. Knust glass er farlig, så vi plukket opp så mye vi kunne og la to paller over så ingen andre skulle tråkke på stedet og skjære seg, sier Isaac. Sjøberg-Millington (12).

RYDDET

Da EUB møtte badegjestene på Åsanden mandag formiddag var søppelkassene tømt og området ryddet i orden. Bare noen éngangsgriller, som var samlet sammen, lå igjen.

Familiene trives veldig godt på Åsanden, og forteller at de vil besøke den populære badeplassen ved Hurdalssjøen så ofte de kan.

– Vi var her fire ganger i forrige uke, og vi kommer til å reise hit igjen når det er fint vær. Da håper vi at vi ikke møter en tilgriset plass igjen, sier Sjøberg-Millington.

LES OGSÅ: Plukker opp kilovis med søppel

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.