Russen ved Eidsvoll videregående skole er blant de mange grupperingene som organiserer seg for å bidra til Kreftforeningens årlige kampanje «Krafttak mot kreft». Russen som deltar på innsamlingen blir belønnet med en minibøsse i russelua.

– Dette er den viktigste russeknuta vi har. Det er denne som betyr mest, sier Anne-Dorthe Holter Pettersen.

– Det er jo også greit å gjøre noe litt ordentlig før russetiden, sier innsamlingsleder Siri Andrine Bakken.

Selv om det i hovedsak er russen som skal gjennomføre aksjonen ved Eidsvoll videregående den 13. mars, er det åpent for at også elever fra andre trinn og folk utenfra kan delta. Eidsvoll-russen har 150 bøsser og håper at hver av disse kan få inn minst tusen kroner.

KAN «VIPPSE»

I år er det mulig å betale via mobiltelefonen.

– Nå kan man også bruke Vipps, og vi håper det gjør det lettere for folk å gi, sier Holter Pettersen.

Russen håper at folk som får besøk er klare over hvorfor de kommer. Målet med årets «Krafttak mot kreft» er som i fjor å gi kreftpasienter med uhelbredelig kreft flere gode år med best mulig livskvalitet. I fjor fikk den landsomfattende aksjonen inn 37,5 millioner kroner. Denne gangen håper Kreftforeningen å runde 40 millioner. Årets aksjon foregår over hele landet i uke 10 og 11. På Romerike er totalt 13 videregående skoler med, inkludert Eidsvoll, Jessheim og Nannestad.

AUKSJON PÅ SENTERET

Også det lokale næringslivet tar tak. I kampanjeperioden 6. til 18. mars har Jessheim storsenter bøsser i alle sine butikker. Senteret er dekket med effekter som ballonger og bannere, og vipps-nummeret står på dørene. Lørdag 11. mars er det duket for auksjon der butikkene har bidratt med produkter og gavekort til en verdi av 46.000 kroner. Etter auksjonen blir det familieshow med Vennebyen, og Kreftforeningen vil være godt synlig denne dagen. Dette er første gang at Jessheim storsenter har et slikt samarbeid med Kreftforeningen, men det er allerede klart at innsamlingen blir en tradisjon.

– Dette er bare startfasen og noe vi vil fortsette å gjøre hvert år, sier markedssjef Line Gustavsen ved Jessheim storsenter.

Neste år ser de for seg å involvere enda mer av det lokale næringslivet. For eksempel gjennom en næringslivsstafett.

– Vi ønsker å få med oss næringslivet rundt her til å bidra. Vi må bygge litt stein på stein, og synes vi har kommet godt i gang i år ved å synliggjøre at Jessheim storsenter er med, sier Gustavsen.

Senteret har satt 100.000 kroner som mål for sin innsamling.

– Vi synes Kreftforeningen gjør en fantastisk god jobb med å samle inn og bruke midler til forskning. Dette er jo noe som berører oss alle på et vis, sier Gustavsen.

Jessheimrussen samlet inn 79.000 kroner

Russen ved Jessheim videregående skole hadde sin innsamling til «Krafttak mot kreft» tirsdag 7. mars. Ved endt aksjonsdag kunne de telle opp totalt 79.000 kroner som går til Kreftforeningen.

– De har gjort en kjempejobb, sier Ida Ruth fra Kreftforeningen til EUB.

Summen er nesten dobbelt så stor som fjorårets kull samlet inn, og dette året var mer enn dobbelt så mange bøssebærere med på aksjonen.

– Vi er veldig glade for at russen stiller opp på aksjonen, og at det er blitt en tradisjon på skolen i Jessheim og generelt i hele Øvre og Nedre Romerike, sier Ruth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.